Haven Barcelona en logistieke centra bezet door staking transportsector

door admin
Haven Barcelona en logistieke centra bezet door staking transportsector

Transporteurs en logistiek medewerkers staken vandaag in Barcelona. Werknemersorganisaties CCOO en UGT hebben medewerkers van transportbedrijven en logistieke centra opgeroepen om vandaag hun werk neer te leggen en de straat op te gaan. De voornaamste reden hiervoor is dat de lonen van de medewerkers al negen jaar zijn bevroren en de onderhandelingen over salarisverhogingen steeds nergens op uitlopen.

Haven Barcelona geblokkeerd

Deze ochtend blokkeerden stakers al vroeg drie toegangswegen naar de haven van Barcelona. Honderden mensen zijn sinds zes uur vanochtend op de been om onder andere de rotonde dichtbij de TMB-garage te bezetten en hebben zich verspreid om ook andere wegen die toegang geven tot de haven van Barcelona te blokkeren.

Staking treft openbaar vervoer Barcelona

Door de staking en het versperren van de wegen ontstaan sinds vanochtend ook lange files en kunnen auto’s en vrachtwagens geen kant meer op. Alleen de cruiseterminal kan worden bereikt. Het stedelijk transport van Barcelona, TMBinfo, liet vanochtend via zijn Twitteraccount weten dat bussen van 25 buslijnen helemaal niet of beperkt kunnen rijden in de Zona Franca van Barcelona. Het gaat om de buslijnen D20, D50, H8, H10, H12, H14, V1, V5, V15, V19, 27, 39, 52, 54, 55, 59, 63, 67, 68, 75, 78, 94, 95, 109, 110, 150 en 157.

Ook logistieke centra buiten Barcelona bezet

Niet alleen in en rondom de haven van Barcelona staat alles vast, ook staken medewerkers in de logistieke centra van Amazon in el Prat de Llobregat en Martorelles, het logistiek centrum van de Mercadona in Abrera waar, volgens bronnen van nieuwssite 20Minutos.es, al de hele nacht geen vrachtwagen meer heeft kunnen vertrekken.

De algemeen secretarissen van werknemersorganisaties CCOO en UGT in Catalonië, Camil Ros en Javier Pacheco, deden ook mee aan de staking in de haven waar ze lieten weten dat de problemen van de logistieke sector te wijten zijn aan het “misbruik” door de vele arbeidshervormingen binnen de sector.

Dit vind je misschien ook leuk