Rafael Nadal sleept Davis Cuptitel voor Spanje binnen

door admin
Rafael Nadal sleept Davis Cuptitel voor Spanje binnen

In de finale van de Davis Cup moest Spanje het opnemen tegen Canada. Roberto Bautista Agut had het eerste punt voor Spanje binnengehaald door zijn Canadese tegenstander in twee sets te kloppen. Bautista Agut verloor tijdens de Daviscup finale zijn vader en besloot de Spaanse ploeg te verlaten. Na een kort bezoek aan zijn familie keerde hij zaterdagavond weer terug in Madrid en sloot zich aan bij zijn team.

Hoofdrolspeler tijdens landentoernooi

Hoewel het een landentoernooi is en er dus meerdere tennissers namens een land uitkomen, is er toch wel een hoofdrolspeler voor Spanje te benoemden. Nadal had een groot aandeel in de eindzege voor Spanje. De nummer één van de wereld won zowel in de kwartfinales (tegen Argentinië) als in de halve finales (tegen Groot-Brittannië) zijn single en de beslissende dubbel. Beide keren werd de laatste bal pas na middernacht geslagen.

Tijdens de finale was Nadal in Madrid de meerdere van Denis Shapovalov: 6-3 en 7-6 (7). Sjapovalov dwong Nadal in de tweede set tot een tiebreak, waarin de 33-jarige Mallorcaan verschijnselen van vermoeidheid vertoonde. Deze vermoeidheid was niet heel vreemd aangezien in de afgelopen zes dagen hij acht keer in actie kwam; vijf keer in het enkelspel en drie keer in het dubbelspel. Na het laatste punt tegen Sjapovalov liet Nadal zich op zijn rug vallen en werd hij bedolven door ploeggenoten. Dit moment werd vastgelegd en is terug te zien op de nieuwssite van Mundodeportivo.com. Zo’n 12.200 mensen waren aanwezig toen Spanje de winst pakte.

Rafael Nadal, 33 jaar en nummer één van de wereld, klopte tegenstander Denis Shapovalov, 22 jaar en vijftiende van de wereld. Eerder tijdens het toernooi versloeg Spanje Rusland (2-1), Kroatië (3-0), Argentinië (2-1), Groot- Brittanië (2-1) en uiteindelijk Canada (2-0).

Nadal komt dichterbij nieuwe records

Nadal is op weg op records te vestigen. In totaal heeft hij 29 achtereenvolgende individuele wedstrijden gewonnen. Dat komt al aardig in de richting van de 33 van Bjorn Borg en 36 gewonnen partijen door Marcos Baghdatis.

Spanje is de opvolger van Kroatië, dat vorig jaar Frankrijk in de finale versloeg. Voor Spanje is het de zesde eindzege in de Daviscup. In 2011 ging de trofee voor het laatst naar de Spanjaarden. Acht jaar geleden was het land Argentinië de baas in de finale in Sevilla. De vier halve finalisten – Spanje, Canada, Rusland en Groot-Brittannië – zijn al zeker van deelname aan de Davis Cup van 2020.

Dit vind je misschien ook leuk