Ook Zuid-Spaanse provincie Málaga kleurt wit

door admin
Ook Zuid-Spaanse provincie Málaga kleurt wit

Enkele centimeters sneeuw zijn nu te bewonderen in de omgeving van Zafarraya, Canillas de Albaida en op de toppen van La Maroma en Pico del Cielo in de Sierra de Tejeda, Almijarra en Alhama, tussen Málaga en Granada.

In de Sierra de las Nieves gaat het meer om een dun laagje witte poedersneeuw, zo heeft de burgemeester van Yunquera, José Antonio Víquez bevestigd tegen de krant Sur. Verder wees hij op de uitzonderlijke kou de afgelopen nacht met een gevoelstemperatuur van 4 graden onder nul als gevolg van de snijdende wind en de hoge luchtvochtigheid.

De sneeuwgrens in de Sierra de Tejeda is gezakt tot zo’n 600 meter in de nacht van zondag op maandag.

Ook het natuurpark El Torcal in Antequera is bedekt met een dun laagje sneeuw. Volgens het weerinstituut Aemet blijft het vandaag bewolkt in de provincie Malaga met kans op lichte regen en boven de 600 meter kan het opnieuw gaan sneeuwen in de oostelijk gelegen bergen. Mogelijk gaat het opnieuw sneeuwen in El Torcal de Antequera, Alfarnate, Alfarnatejo, Fuente de la Yedra en een kleinere kans op sneeuw is er in Fuente de la Reina in de Montes de Málaga.

Het vriest licht in hogergelegen delen in de Zuid-Spaanse provincie. Er waait een noord- tot noordoostenwind die in de loop van de middag verzwakt. De maximumtemperatuur in Málaga-stad vandaag ligt op 13 gbraden en de minimumtemperatuur op 6, in Marbella 11/8, Vélez-Málaga 16/7, Ronda 7-1 en Antequera 10/0. 

Code oranje blijft van kracht voor Granada, Jaén en Almería voor sneeuw vanaf een hoogte van 500 à 600 meter boven de zeespiegel. Het zal volgens Aemet harder gaan regenen in de hele provincie Málaga vanaf dinsdagmiddag tot en met donderdag, vooral in Málaga stad en aan de Costa del Sol. 

Klik hier voor foto’s van sneeuw in Málaga

Dit vind je misschien ook leuk