Luchthaven Alicante vanaf dinsdagochtend weer geopend

door admin
Luchthaven Alicante vanaf dinsdagochtend weer geopend

De Spaanse luchtvaartautoriteit Aena heeft via sociale media laten weten dat de eerste vluchten dinsdagochtend vanaf 5 uur zullen vertrekken. Aangezien niet alle vluchten zoals gepland zullen worden uitgevoerd worden reizigers die op dinsdag vanaf of op Alicante vliegen geadviseerd bij de betreffende luchtvaartmaatschappijen te informeren of hun vlucht al dan niet gaat.

De eerste 24 uur van sluiting van de luchthaven beïnvloedde 190 vluchten (114 op zondag en 76 op maandag tot 13 uur). Op maandag vanaf 13 uur kwamen er nog eens 22.000 gedupeerde reizigers van 179 vluchten bij van wie de vluchten werden geannuleerd of omgeleid.De meeste omgeleide vluchten gingen via de luchthaven van Valencia of het vliegveld Corvera in het zuidelijker gelegen Murcia.

Het besluit over de sluiting werd deels genomen vanwege de brand in een van de overdekte gebieden bij de instapsluizen van vorige week, waarna de luchthaven nog niet normaal kon functioneren. Daar kwam zondag de harde wind bij waardoor de veiligheid van de reizigers niet kon worden gegarandeerd. 

Het vliegveld van Alicante is het vijfde grootste in aantal passagiers van Spanje na Madrid, Barcelona, Palma de Mallorca en Malaga. In 2019 ontving het ruim 15 miljoen passagiers. 

Mensen die door de sluiting van de luchthaven een vertraging hebben opgelopen of kosten hebben moeten maken, kunnen zich wenden tot de vliegmaatschappij bij wie zij hun ticket hebben geboekt. 

Dit vind je misschien ook leuk