Premier Spanje bezoekt door Gloria getroffen regio Valencia

door admin
Premier Spanje bezoekt door Gloria getroffen regio Valencia

Sánchez heeft in het telefoongesprek aan Puig zijn solidariteit met de door de storm getroffen personen en gemeenten overgebracht. Daarbij garandeert hij de steun van de centrale regering aan de regio op korte, middellange en lange termijn. 

Ximo Puig dringt er bij de landelijke regering op aan de eerste urgente maatregelen zo snel mogelijk te treffen, gezien de nabijheid van het toeristenseizoen dat in april van start gaat. Verder vraagt hij om ‘een reflectie’ over de huidige klimaatsituatie langs de Spaanse kust.

Spoedvergadering

Donderdag bezocht Sánchez Cala Rajada in Capdepera op Mallorca. Hier kondigde hij aan op vrijdag een spoedvergadering te houden met alle betrokken ministeries om zo snel mogelijk alle mechanismen te activeren waarmee de getroffen gebieden geholpen kunnen worden. Zo hoeft hij niet ’te wachten’ tot dinsdag de ministers bijeen komen in de wekelijkse ministerraad. 

‘We zullen geen hulpbronnen sparen’, zo beloofde Sáchez. De premier gaf tijdens zijn bezoek aan ‘ontstemd te zijn’ door de situatie en beloofde zich in te zetten om de zwaar getroffen zone tot rampgebied te verklaren op verzoek van de Balearische regering. 

Eerder op donderdag vloog Sánchez over de zwaar overstroomde Ebro-delta. Vooruitkijkend beloofde hij het overheidsbeleid aan te zullen passen op dit soort weersfenomenen die door de klimaatverandering vaker kunnen voorkomen. Ook wil hij meer nadruk gaan leggen op preventie en veiligheidsmaatregelen om effecten van eventueel nieuw noodweer op de Spaanse kusten te minimaliseren. 

Dit vind je misschien ook leuk