Recordaantal bezoekers toerismebeurs Fitur in Spanje

door admin
Recordaantal bezoekers toerismebeurs Fitur in Spanje

Van de 255.000 mensen op de toerismebeurs Fitur waren 150.000 professionals en 100.000 bezoekers waren particulieren. Tijdens de 40e editie van Fitur presenteerden ruim 11.000 organisaties en bedrijven uit 165 landen hun aanbod op het gebied van reizen en vakanties. De beurs besloeg tien hallen en bijna 70.000 vierkante meter in de IFEMA-beurs in Madrid. Dit jaar werd de Fitur geopend door koningin Letizia en maandag was de laatste dag dat de beurs te bezoeken was.

Recordaantal bezoekers en hoogste internationale deelname

De algemeen directeur van de IFEMA-beurs in Madrid, Eduardo López-Puertas, bevestigt trots het recordaantal bezoekers en meldt dat er niet eerder zoveel vertegenwoordiging uit het buitenland was. De internationale deelname bedroeg meer dan 56 procent. Volgens hem maakt dit Fitur tot een van de belangrijkste evenementen in de wereldwijde toeristische sector. De grootste vertegenwoordiging kwam uit de Aziatische regio (21,5 procent), de overige vertegenwoordigers kwamen uit Afrika (19,5 procent), Europa (5,3 procent) en Amerika (3,3 procent).

Jubileumeditie en viering diplomatieke betrekkingen tussen Spanje en Zuid-Korea

Zuid-Korea was tijdens deze editie van Fitur het partnerland van Spanje aangezien beide landen in 2020 de zeventigste verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen beide landen vieren. De Fitur had dit jaar een economische impact voor Madrid van zo’n 333 miljoen euro. López-Puertas wilde tijdens deze editie van Fitur de aandacht vestigen op activiteiten zoals Fitur Next, een observatorium waarin wordt voorspeld hoe het toerisme er in de toekomst uit zal komen te zien en Fitur Talent dat zich bezighoudt met de nieuwe professionele profielen van de sector.

In toekomst meer banen binnen toeristische sector

“Het toerisme is de op twee na grootste exportsector ter wereld en tegen 2050 zal het aantal toeristen waarschijnlijk verdubbeld zijn.” aldus López-Puertas. Hij voorspelt voor de toekomst een vorm van toerisme dat ‘inclusiever’ zal zijn en er zullen nog meer banen uit voortvloeien. Hij sluit het interview af: “Op dit moment valt een op de tien banen ter wereld binnen de toeristische sector. In 2030 zal dit een op de negen zijn.”

Toegangspoort naar Europa

Door velen wordt Fitur beschouwd als de grootste ‘toeristische tentoonstelling ter wereld’ en vooral Latijns-Amerika doet zijn best om elk jaar een beter en gevarieerder aanbod te presenteren aangezien deze landen ervan overtuigd zijn dat Madrid voor hen de toegangspoort is naar de Europese markt.

Dit vind je misschien ook leuk