Andalusische jager doodt per abuis de man die hij voor wild zwijn aanzag

door admin
Andalusische jager doodt per abuis de man die hij voor wild zwijn aanzag

Het slachtoffer was op zijn boerderij wijnranken aan het snoeien toen hij werd verrast door een kogel. Opgeroepen hulpdiensten waren snel ter plaatse maar konden niets meer voor het slachtoffer doen. Ook de Guardia Civil kwam naar de finca en wilde een onderzoek starten naar het dramatische incident, maar de jager gaf zichzelf al snel aan. Toch wil de Guardia Civil meer weten over hoe het heeft kunnen gebeuren dat het pad van de boer dat van de jager kruiste en van welke afstand het schot op hem is gelost.

Het ongeluk vond plaats niet lang nadat Mutuasport, de afdeling van verzekeraar Mutua die verzekeringen aanbiedt aan jagersverenigingen, een campagne is gestart om ongelukken tijdens de jacht te voorkomen. In de campagne wordt ingezet op ‘influencers’ in de jachtwereld onder de hashtag #stopaccidentesdecaza (stop jachtongelukken).

In de afgelopen tien jaar zijn er bij het jagen bijna driehonderd jagers om het leven gekomen. Volgens een artikel dat in Federcaza werd gepubliceerd en de berekeningen van het portaal Agentesforestales.net gaat het om een jaarlijks gemiddelde van 44 tot 54,5 slachtoffers. Daarnast raken nog eens tussen 2.585 en 5.282 personen per jaar gewond als gevolg van jachtactiviteiten. In Spanje zijn op dit moment 800.000 jachtvergunningen uitgegeven.

Dit vind je misschien ook leuk