Grootste telecombeurs ter wereld afgelast door Coronavirus

door admin
Grootste telecombeurs ter wereld afgelast door Coronavirus

Dit schrijven verschillende Spaanse media, waaronder de krant El País. Ook Facebook, Rakuten en Cisco besloten zich terug te trekken van de grootste telecombeurs ter wereld waar elk jaar reikhalzend naar wordt uitgekeken naar iedereen die graag op de hoogte is van de laatste technische snufjes en ontwikkelingen. De eerste grote tech-bedrijven die hun komst annuleerden waren Amazon, Ericsson, Sony, LG, Umidigi, Nvidia, Nett Docomo en Gigaset. Afgelopen dinsdag kwamen daar de afzeggingen bij van het Amerikaanse technologiebedrijf Intel en het Chinese bedrijf Vivo. 

Deze organisaties willen de veiligheid en gezondheid van hun personeel niet in gevaar brengen en geven het coronavirus op als reden van de annulering. Experts in de sector zeggen dat de organisatie van het MWC, de GSMA met daarin grote bedrijven als Orange, Vodafone, Deutsche Telekom, Telefónica en China Telecom, zijn hand wellicht heeft overspeeld met de extreme maatregelen die het had opgesteld om het gezondheidsrisico tot het minimum te beperken. Dat heeft wellicht tot extra onrust gezorgd. Het annuleren van het grote evenement zou voor GSMA een enorme klap betekenen en een financiële strop die op zo’n 500 miljoen euro wordt geschat. Als de verzekering die schade niet vergoedt, komt deze voor rekening van de 26 telecombedrijven die deel uitmaken van het bestuur. 

Het gaat al om ruim dertig bedrijven die niet meer komen. Aangezien het totaal aantal exposanten op de beurs rond de 45 ligt en het om enkele van de grootste namen op telecomgebied gaat die hebben afgezegd, heeft het niet veel zin meer de beurs door te laten gaan. Deze zou dan een stuk minder interessant zijn voor bezoekers. 

In een e-mail die door de CEO van GSMA naar diverse media werd gestuurd schrijft hij dat ‘het coronavirus het onmogelijk heeft gemaakt het evenement MWC2020 door te laten gaan’. Het besluit werd op woensdagmiddag genomen tijdens een spoedvergadering. In de e-mail werd duidelijk gemaakt dat het evenement ook niet wordt uitgesteld naar een later tijdstip. 

Financiële strop voor Barcelona

Dat de beurs niet doorgaat betekent ook een flinke financiële tegenvaller voor Barcelona. De economische impact van MWC ligt rond de 473 miljoen euro en 13.000 banen. Alleen het beursgebouw Fira zou al 70 miljoen euro factureren voor het tech-evenement.

Dit vind je misschien ook leuk