Zesde besmetting in Spanje met coronavirus vastgesteld

door admin
Zesde besmetting in Spanje met coronavirus vastgesteld

Vlak daarna werd door de Spaanse gezondheidsautoriteiten bevestigd dat de echtgenote van de Italiaanse arts op Tenerife van wie de besmetting eerder op dinsdag werd bevestigd ook is besmet. Zij is de vijfde persoon in Spanje die het virus draagt. Dinsdagavond rond 21:30 uur werd nog een besmetting bevestigd: Een man in Castellón had zich bij het ziekenhuis La Plana gemeld met verdachte symptomen en de eerste analyse heeft de aanwezigheid van het virus COVID-19 in zijn lichaam bevestigd. De man was onlangs in Italië. In totaal zijn nu zes besmettingen in heel Spanje vastgesteld, waarvan twee op het Spaanse vasteland.

De eerste besmetting in Spanje werd bekend op 31 januari. Het betrof een Duitse man op het Canarische eiland La Gomera. Op 9 februari kwam daar de tweede besmetting bij van een Brit in Palma de Mallorca. Deze twee patiënten zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en maken het goed. 

In totaal worden nu ook 25 mensen onderzocht die in direct contact en op minder dan 2 meter afstand van de besmette Italiaanse vrouw in Barcelona zijn geweest. Zij dienen 14 dagen thuis te blijven en contact met anderen zoveel mogelijk te vermijden.

Bevolking moet rustig blijven

De Spaanse gezondheidsautoriteiten roepen op tot kalmte en benadrukken dat slechts 15 procent van de besmettingen met het virus ernstig zijn. Mensen dienen vooral niet massaal de spoedeisende hulpafdelingen van de ziekenhuizen te bezoeken bij mogelijke symptomen. In plaats daarvan wordt geadviseerd eerst 061 te bellen. 

Dit vind je misschien ook leuk