Spanje besluit noodtoestand met vijftien dagen te verlengen

door admin
Spanje besluit noodtoestand met vijftien dagen te verlengen

De regering heeft voor de verlenging van de noodtoestand wel toestemming nodig van het Spaanse parlement. Met de extra vijftien dagen blijft Spanje in lock down situatie tot na Pasen.

Zaterdagavond waarschuwde de premier de natie voor de komst van ‘zeer moeilijke dagen’ en ‘het erste moet nog komen en zal onze capaciteiten op de proef stellen.’

In Spanje stierven 1.462 mensen aan de gevolgen van hun besmetting met het coronavirus en zijn op dit moment 26.004 besmettingen, zo blijkt uit de laatste gegevens van het ministerie van Volksgezondheid en de gegevens uit de verschillende autonome regio’s. Er liggen 1.612 mensen op IC’s en 2.125 zijn uit het ziekenhuis ontslagen.

De kans dat de maatregelen rond de lock down in Spanje verder zullen worden aangescherpt en dat er een sluiting volgt van alle niet-essentiële economische activiteiten in het land is groot. Zestig experts hebben een brief aan de regering gestuurd met argumenten om dit te doen en ook de regiopremiers van de Partido Popular zijn hier voorstander van.

Dit vind je misschien ook leuk