Beurs- en congresgebouw Ifema is nu grootste coronaziekenhuis Spanje

door admin
Beurs- en congresgebouw Ifema is nu grootste coronaziekenhuis Spanje

Onlangs werd bekend dat het Ifema-beurs- en congresgebouw in Madrid wordt klaargemaakt om de overvolle ziekenhuizen in de regio Madrid te ontlasten en coronapatiënten op te vangen. Afgelopen zaterdag kwamen de eerste patiënten aan in het beursgebouw. Vooralsnog is het de bedoeling dat patiënten met milde symptomen worden opgevangen in het beursgebouw dat de afgelopen week door de gemeente van Madrid en het leger is omgebouwd om patiënten op te vangen.

Beurs- en congresgebouw Ifema grootste coronaziekenhuis Spanje

In de eerste fase zijn er 1.396 ziekenhuisbedden beschikbaar in het beursgebouw, 1.300 reguliere ziekenhuisbedden en 96 bedden speciaal voor IC-patiënten. In het Ifema-gebouw zullen verschillende modules worden opgebouwd waarin patiënten kunnen worden opgevangen. In totaal zullen er naar verwachting zo’n 5.000 conventionele en IC-bedden klaarstaan voor coronapatiënten. Hiermee wordt het Ifema-gebouw voor beurzen en congressen het grootste coronaziekenhuis van Spanje genoemd.

De Minister van Volksgezondheid, Enrique Ruiz Escudero, liet weten dat de eerste 500 patiënten met milde symptomen afgelopen zaterdag zijn opgenomen. In eerste instantie kunnen artsen die werkzaam zijn in het Ifema-gebouw tot 3.000 patiënten opvangen die worden doorverwezen vanuit ziekenhuizen in de regio Madrid. Indien nodig kan er worden opgeschaald naar in totaal 5.000 bedden.

Hotels Madrid omgebouwd tot noodziekenhuizen

Niet alleen het beurs- en congresgebouw Ifema zal de komende periode dienen als noodziekenhuis, ook hebben diverse hotels hun ruimtes en kamers beschikbaar gesteld om de overvolle ziekenhuizen in de regio Madrid te ontlasten. Vorige week werd bekend dat verschillende hotels in Madrid, waaronder het Ayre Gran Hotel Colón, het Marriot Auditorium en – volgens de Madrileense hotelvereniging, veertig andere hotels in de Spaanse hoofdstad, zullen dienen als noodziekenhuis.

In eerste instantie zullen er 3.000 tot 4.000 bedden worden klaargemaakt in de ruim veertig hotels in Madrid. Vorige week arriveerden de eerste artsen om alle ruimtes en middelen klaar te zetten voor de komst van de eerste patiënten die eind vorige week opgenomen werden in de hotels die al gereed waren.

Noodziekenhuizen in Catalonië en Madrid

Eerder werd ook bekend dat er hotels in Catalonië zijn omgebouwd tot noodziekenhuis voor de opvang van coronapatiënten. Het noodscenario om beursgebouwen en hotels in Madrid beschikbaar te stellen als ziekenhuis en IC-faciliteiten is ingesteld door het Ministerie van Volksgezondheid om alle patiënten op te kunnen vangen totdat de piek van het coronavirus in Spanje voorbij is.

Dit vind je misschien ook leuk