Makelaars Spanje bieden gratis woningen voor zorgpersoneel

door admin
Makelaars Spanje bieden gratis woningen voor zorgpersoneel

Zorgmedewerkers in Spanje lopen het risico om zelf besmet te worden als zij in aanraking komen met coronapatiënten, zeker nu er in Spanje sprake is van een tekort aan beschermingsmiddelen zoals mondkapjes. Makelaars willen het zorgpersoneel hierin ondersteunen door hen een woning vlak bij het ziekenhuis te bieden zodat ze nauwelijks nog reistijd hebben van en naar hun werk.

Ook zijn er zorgmedewerkers die bang zijn om hun gezinsleden te besmetten door het werk wat zij doen en vinden het prettiger om tijdelijk elders te wonen om dit risico zoveel mogelijk te beperken.

Eigenaren bieden gratis hun woning aan zorgpersoneel

Binnen het initiatief van de Spaanse makelaars, genaamd Emergency Home, zoeken makelaars op vrijwillige basis naar eigenaren die bereid zijn om hun leegstaande woningen tijdelijk gratis te verhuren aan zorgpersoneel. In slechts twee dagen tijd is het gelukt om meer dan honderd woningen te krijgen voor zorgmedewerkers.

Niet alleen de makelaars werken op vrijwillige basis om de zorg te ondersteunen. Zij hebben ook advocaten in Spanje bereid gevonden om de tijdelijke huurcontracten in orde te maken zonder bijkomende kosten voor de huurder en verhuurder. Elke woning is in principe bedoeld voor één persoon en het contract kan indien nodig binnen 72 uur worden opgezegd. Voorafgaand aan het tekenen van het huurcontract wordt gecontroleerd of de huurder wel echt in de zorg werkt en of de woning voldoet aan de basisvoorwaarden om bewoond te worden.

Emergency Home Spanje

Zorgmedewerkers die in aanmerking willen komen voor een tijdelijke woning, kunnen www.emergencyhome.help raadplegen om te zoeken naar een aangesloten makelaar die kan helpen om een tijdelijke woning te vinden.

Iván Tambasco is een van de initiatiefnemende makelaars en hij vertelt dat het netwerk van de makelaars die zich aanmelden voor dit initiatief door heel Spanje groeit. Hierdoor kunnen aangesloten makelaars niet alleen woningen aanbieden aan zorgpersoneel, maar is het ook mogelijk om hetzelfde te doen voor veiligheidsmedewerkers van de overheid en medewerkers uit andere beroepen die belangrijk zijn in de strijd tegen het coronavirus.

Dit vind je misschien ook leuk