Sneeuw, regen en kou door winterstorm in Spanje

door admin
Sneeuw, regen en kou door winterstorm in Spanje

Dit meldt de Spaanse weersite ElTiempo.com. Een koude poollucht was de afgelopen dagen vanuit Scandinavië onderweg naar Spanje. De komst van deze koude vrieslucht gecombineerd met een Atlantische storm zorgt de komende dagen voor een behoorlijk daling in de temperaturen waardoor er volgens weersite Tiempo.com sprake zal zijn van een winterstorm in Spanje die aan zal houden tot en met aanstaande woensdag. De temperaturen zullen op sommige plekken ook overdag niet uitkomen boven het vriespunt.

Francisco Martín, coördinator van de weerdienst van Tiempo.com, vertelt dat Spanje vaker te maken zal krijgen met dit soort winterdipjes terwijl het voorjaar al is begonnen. Dit heeft volgens hem alles te maken met de opwarming van de Aarde.

Sneeuw zorgt voor code geel en oranje

Op veel plekken in Spanje, inclusief de Balearen, zal de temperatuur de komende 48 uur drastisch dalen. Ook voorspelt de weersite een grote hoeveelheid sneeuw (zo’n 5 tot 10 cm) die vanaf 500 meter hoogte zal vallen in een groot deel van het binnenland in het midden en noorden van Spanje. Deze hevige sneeuwval zorgt vandaag voor code oranje langs de kust van A Coruña en in een klein deel van de Pyreneeën. Ook is voor alle noordelijke regio’s, Tarragona, La Mancha en een deel van Madrid code geel afgegeven volgens weerdienst AEMET.

Regenachtige week in Spanje

Hoewel de hevige sneeuwval beperkt blijft tot het noordelijk deel van Spanje zal bijna elke autonome regio in Spanje merken dat het de komende dagen behoorlijk kouder is. De Atlantische storm zal bovendien zorgen voor regen van de zuidelijke kustlijn van Spanje tot ver boven Madrid. Deze regen zal naar verwachting tot vrijdag zal aanhouden.

Dit vind je misschien ook leuk