Premier Spanje gelooft dat hij noodtoestand opnieuw moet verlengen

door admin
Premier Spanje gelooft dat hij noodtoestand opnieuw moet verlengen

Donderdag legt Sánchez uit in het parlement waarom hij een tweede verlenging van de noodtoestand aanvraagt die geldt tot 26 april en terwijl hij die uitleg geeft zegt hij ervan overtuigd te zijn die noodtoestand met nog eens 15 dagen te moeten verlengen. Dit schrijft de krant El País. Dat zou betekenen dat de ‘confinamiento’ voortduurt tot en met 10 mei. 

In reactie op die uitspraak gaf oppositieleider Pablo Casado (Partido Popular) aan hier fel tegenstander van te zijn. Casado dreigde eveneens nieuwe regeerakkoorden af te wijzen. De regering heeft volgende week een vergadering gepland om met andere politieke partijen te spreken over een ‘economische en sociale reconstructie’ van het land. 

Sánchez zei wel een ‘stapsgewijze, progressieve en harde’ uitweg te zoeken uit de huidige ‘confinamiento’ en verwees naar de Europese lidstaten: “De EU is in gevaar als er geen solidariteit is. Bezuidigingen vormen niet de juiste weg”. 

Vox-leider Santiago Abascal meldde dat de regering ‘het ergste beleid ter wereld’ heeft uitgevoerd in deze coronacrisis. Deze mening wordt in elk geval niet gedeeld door de Wereldgezondheidsorganisatie die woensdag nog Spanje uitvoerig heeft geprezen vanwege de aanpak van de coronacrisis. 

Het dagelijkse dodental in die crisis daalt in Spanje. De laatste 24 uur waren dat er 683. In totaal zijn er 15.238 mensen overleden, 152.446 besmet en 52.165 genezen volgens gegevens van het Ministerie van Gezondheidszorg.

Dit vind je misschien ook leuk