Onderzoek naar bisschop Valencia voor overtreden noodtoestand in Spanje

door admin
Onderzoek naar bisschop Valencia voor overtreden noodtoestand in Spanje

Dit ondanks de noodtoestand die nog steeds van kracht is in Spanje. Volgens de kranten La Vanguardia en Las Provincias waren er zo’n tweehonderd kerkgangers die ook de noodtoestand in Spanje besloten te negeren. Zij hadden zich verzameld op het plein voor de deuren van de basiliek in Valencia om te applaudisseren voor het beeld van de maagd die de bisschoppen naar buiten hadden gereden.

Lokale politie greep niet in

Op beelden die via sociale media worden gedeeld is een grote menigte mensen te zien die zich heeft verzameld voor het plein van de basiliek in Valencia. Op de achtergrond is de politie te horen die mensen vraagt om afstand van elkaar te houden. Op de beelden is niet te zien dat de politie bij de mensen aandringt om weer naar huis te gaan, ondanks het feit dat zowel de bisschoppen als de kerkgangers de wet overtreden.

Onderzoek naar bisschop Valencia voor overtreden wet

Raadslid voor de bescherming van burgers van de gemeente Valencia, Aarón Cano, noemt het besluit van de bisschop om de basiliek te openen voor een verering ‘zeer onverantwoordelijk’. Hij beschuldigt de bisschop van het overtreden van de wet en de gezondheidsvoorschriften die gelden tijdens de noodtoestand. De plaatselijke politie heeft dan ook een onderzoek gestart naar bisschop Antonio Cañizares en het voorval van gisteren en brengt de regeringsdelegatie op de hoogte.

Maatregelen noodtoestand niet voor kerken in Spanje

Vanuit de basiliek van de Virgen de los Desamparados wordt echter beweerd dat ze de deuren van de kerk net als elke zondag op de gebruikelijke tijden hebben geopend, dat mensen onderling afstand hielden en dat ze zich daarmee aan alle voorschriften hebben gehouden. Ook meldde de bisschop later dat het decreet van het afkondigen van de noodtoestand in Spanje niet van toepassing is op kerken.

Dit vind je misschien ook leuk