Nog tot 15 juni verbod op niet noodzakelijke reizen naar Spanje

door admin
Nog tot 15 juni verbod op niet noodzakelijke reizen naar Spanje

Voor alle niet-essentiële reizen richting de EU en het Schengengebied geldt de reisbeperking tot 15 juni. In Spanje zullen voor alle essentiële reizen vijf luchthavens en acht scheepshavens beschikbaar blijven. Dat is bekendgemaakt in de officiële Staatscourant (BOE) van vandaag. 

Met hetgeen gereguleerd is in deze BOE-editie blijven de Spaanse grenzen gesloten voor personenverkeer gedurende de exitfases en zullen de noodzakelijke vluchten alleen kunnen landen en vertrekken vanaf de luchthavens van Barcelona (El Prat), Madrid (Barajas), Gran Canaria, Málaga en Palma de Mallorca. Voor vervoer over zee blijven de havens van Barcelona, Bilbao, Las Palmas, Gran Canaria, Málaga, Palma de Mallorca, Tenerife, Valencia en Vigo geopend. 

Wat zijn essentiële reizen?

Onder essentiële reizen vallen alle reizigers die naar hun huidig woonplaats terugkeren, houders van een visum voor onbepaalde tijd dat is uitgegeven door de EU-lidstaat waarnaar ze op weg zijn en alle grenswerkers. Ook voor zorgprofessionals, mantelzorgers, transportpersoneel, militairen, diplomaten, consuls en mensen die reizen voor dringende familieaangelegenheden is het toegestaan te reizen. Als laatste mogen ook partners of echtgenoten van Spaanse burgers waarvan het huwelijk of het samenwonen is geregistreerd bij de Burgerlijke Stand, evenals kinderen of ouders die naar hen op weg zijn, naar Spanje reizen.

De verordening, die is ondertekend door de minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska, gaat 16 mei om 00:00 uur van kracht en eindigt om 24:00 uur op 15 juni.

Dit vind je misschien ook leuk