Waar zijn voedseldonaties in Spanje te vinden?

door admin
Waar zijn voedseldonaties in Spanje te vinden?

Naar schatting zijn alleen in Madrid al meer dan 100.000 inwoners voor hun dagelijkse maaltijd afhankelijk van voedselbanken en buurtnetwerken. De afgelopen weken was te zien hoe steeds meer mensen aansloten in de wachtrijen voor gratis verkrijgbare dagelijkse benodigdheden zoals melk, rijst, aardappelen en luiers.

Geef wat je overhebt, neem wat je nodig hebt 

Het burgerinitiatief Si te sobra, deja. Si necesitas, coge (Geef wat je overhebt, neem wat je nodig hebt) roept mensen op hetgeen ze kunnen missen, te delen met anderen. Hierdoor zijn er al in een aantal Spaanse steden allerlei dozen, kisten, boodschappenwagens en containers te vinden vol levensmiddelen en andere dagelijkse benodigdheden die achtergelaten zijn voor de mensen die het harder nodig hebben. Maar als burger in nood moet je deze plekken maar net weten te vinden.

Solidariteit

David Candel en Víctor Bujaldón, twee studenten Informatica aan de Universitat Politècnica in Valencia, wilden ook hun steentje bijdragen en bedachten een manier om online te helpen. Ze hebben in aansluiting op het initiatief #CompraSolidaria (SolidaireAankoop) een website ontwikkeld waarop de locaties van solidariteits-donaties duidelijk in kaart worden gebracht, met volledig adres en foto. Het voordeel van de website is dat de kaart bewaard blijft en niet verloren raakt op een tijdlijn zoals die van sociale netwerken.

Website

Via de website Coge lo que necesites (Neem wat je nodig hebt) kunnen mensen aangeven op welke plek ze een doos met voedsel hebben achtergelaten of hebben gezien, zodat iedereen die het nodig heeft de locatie gemakkelijk kan vinden. Ook kan via de website een foto en andere informatie gedeeld worden.

Poster

David en Víctor hopen dat de poster die ze voor dit initiatief ontworpen hebben, door veel mensen wordt gedeeld, zodat steeds meer mensen eraan mee gaan doen, eten doneren en aangeven waar ze dat doen, zodat mensen die alle hulp kunnen gebruiken ook weten waar ze terecht kunnen.

Op dit moment staan de volgende steden al op de kaart: Madrid, Valadolid, Ciudad Rodrigo, Girona, Alicante, Alcoy en Palma.

Dit vind je misschien ook leuk