Geen quarantaine meer per 1 juli voor toeristen die naar Spanje komen

door admin
Geen quarantaine meer per 1 juli voor toeristen die naar Spanje komen

Dat heeft de staatssecretaris van Communicatie in een bericht laten weten. Het besluit werd gisteren genomen in een interministeriële videoconferentie waar onder meer de minister van Buitenlandse Zaken, de minister van Binnenlandse Zaken, de minister van Industrie, Commercie en Toerisme en de minister van Volksgezondheid aan deelnamen. 

Een snel besluit over het opheffen van de quarantainemaatregel en mogelijk nog andere maatregelen was nodig om het organiseren van reizen naar Spanje door reisorganisaties en particuliere buitenlandse toeristen voor deze zomer mogelijk te maken. Minister van Buitenlandse Zaken Arancha González Laya bevestigde in een bericht op sociale media dat op 1 juli de verplichte quarantaine wordt opgeheven en er vanaf die datum langzaam gestart kan worden met het ontvangen van buitenlandse toeristen, waarbij de nodige voorzorgsmaatregelen in acht genomen moeten worden. 

Franse toeristen juist wel welkom in Spanje

Minister Reyes Maroto van Industrie, Commercie en Toerisme haalde in een interview op de Spaanse radiozender Onda Cero de woorden van de Franse minister van Ecologische Transitie Elisabeth Borne aan, die in haar land een oproep had gedaan om deze zomer niet naar Spanje op vakantie te gaan vanwege de grenscontroles. Reyes Maroto maakte van de gelegenheid gebruik om in het interview alle internationale reizigers, en in het bijzonder de Franse en Duitse, juist wel aan te sporen om deze zomer de vakantie in Spanje door te brengen. De minister is van mening dat met een maximale inzet van de sector, het toeristisch seizoen van dit jaar gedeeltelijk nog gered kan worden. 

Zo werden ook de Spaanse toeristen aangespoord hun vakantie te plannen en dit nog niet als een verloren jaar te beschouwen. “Spanje is altijd een heel geliefde vakantiebestemming geweest voor buitenlanders. We beschikken nu over adequate gezondheidsprotocollen waarmee alle bestemmingen in Spanje gereed zijn voor de start van het seizoen en iedereen nu van een welverdiende vakantie kan gaan genieten”, aldus de minister.

Dit vind je misschien ook leuk