Binnen 48 uur verdrievoudiging aantal reserveringen Spaanse hotels

door admin
Binnen 48 uur verdrievoudiging aantal reserveringen Spaanse hotels

‘Maar er is veel werk aan de winkel terwijl we daar nauwelijks drie weken voor hebben’, waarschuwde José Luis Zoreda, vicepresident van Exceltur tijdens een webinar dat op maandag werd georganiseerd door de Club de Economía de Lloret de Mar. Zaterdag moedigde Pedro Sánchez naast zijn verwelkoming van buitenlandse toeristen ook Spanjaarden aan vanaf eind juni door Spanje te reizen en drong er bij bars, restaurants en andere horecagelegenheden op aan ‘zich voor te bereiden om hun activiteiten de binnen de komende dagen te hervatten’. 

Volgens Zoreda hadden de mededelingen een direct effect bij de consumenten. ‘Het aantal reserveringen stijgt op duizelingwekkende wijze, zich met drie tot vier vermenigvuldigend’ zei hij tijdens het webinar. Ook de beurswaarde van diverse bedrijven in de toeristische sector deed het goed en schoot omhoog.

Meer duidelijkheid nodig over toeristische corridors

Volgens Zoreda moet nog wel meer duidelijkheid komen over eventuele veilige toeristische corridors wat het luchtverkeer tussen landen onderling betreft. Die zal grotendeels afhangen van bilaterale afspraken tussen landen onderling. De kans dat de EU deze zomer een vrij verkeer van personen in de Schengen-ruimte toestaat, terwijl het virus in verschillende landen nog actief is, is vrij klein. ‘We hebben wel gezegd dát toeristen kunnen komen, maar nog niet uitgeleg hoé ze dat kunnen doen’, aldus Zoreda, die er ook op wijst dat andere mediterrane vakantiebestemmingen wat hun communicatie over het toerisme betreft het glansrijk van Spanje hebben gewonnen. Vanuit Spanje kwamen voortdurend andere berichten, wat veel onzekerheid heeft opgeleverd onder mensen die mogelijk wel naar Spanje wilden komen, maar nu toch voor een andere bestemming zullen kiezen of al hebben gekozen. 

Dit vind je misschien ook leuk