Spanje treft voorbereidingen voor veilige toeristenroutes vanaf juli

door admin
Spanje treft voorbereidingen voor veilige toeristenroutes vanaf juli

De minister heeft laten weten dat ze bezig is met de voorbereidingen om het toerisme in Spanje straks met de maximale gezondheidsgarantie mogelijk te maken voor de Spanjaarden en vanaf 1 juli ook voor buitenlandse toeristen. 

Toeristische routes tussen veilige gebieden

Bij deze voorbereidingen wordt gekeken naar regio’s binnen Spanje en andere EU-landen waar de controle over de coronaepidemie ongeveer gelijk is, om tussen de meest veilige zones vaste toeristische routes mogelijk te maken. Daarbij heeft Maroto laten weten dat ze samen met haar Europese collega’s werkt aan het definiëren van criteria waaraan de heropening moet voldoen. “We willen dat deze criteria voor vrij reizen binnen de EU overal dezelfde zijn”, aldus de minister. Volgens haar, en daarin gesteund door de toeristische sector, moeten er grenscontroles komen tussen de regio’s die een vergelijkbare epidemiologische situatie hebben en die een duidelijk positieve trend laten zien zodat het risico op het overbrengen van nieuwe besmettingshaarden wordt geminimaliseerd. Tussen deze gebieden moet veilig verkeer van toeristen mogelijk zijn. Dat houdt bijvoorbeeld in dat Duitse toeristen uit een gebied met weinig besmettingen, hun vakantie kunnen doorbrengen op de Balearen.

Gisteren meldde de Spaanse overheid dat de verplichte quarantaine van 14 dagen voor buitenlanders die Spanje in komen vanaf 1 juli wordt opgeheven. Deze quarantainemaatregel kwam de minister op veel kritiek te staan vanuit de toeristische sector die daarmee de komst van buitenlandse toeristen dit seizoen onmogelijk achtte. De maatregel werd ingesteld toen in verschillende landen de lock down werd versoepeld, mensen hun huizen weer gingen verlaten en er weer meer werd gereisd. 

‘España te espera’

Minister Maroto heeft nu alle zeilen bijgezet om de toeristische sector in haar land te overtuigen van haar inzet om vanaf juli een herstart van de activiteiten mogelijk te maken. Zo heeft zij ook laten weten dat ze de Europese Commissie om een steunfonds heeft gevraagd dat speciaal bestemd is voor de toeristische sector. Bovendien gaat in de komende dagen een promotiecampagne van start, gericht op zowel nationale als internationale toeristen, met de slogan ‘España te espera’. 

Dit vind je misschien ook leuk