Ruim 300 hotels in Mallorca open in juli in reactie op toenemende reserveringen

door admin
Ruim 300 hotels in Mallorca open in juli in reactie op toenemende reserveringen

Ook vliegmaatschappijen kondigden daarop aan vluchten te hervatten, zodat volgens de Hotelfederatie op Mallorca (FEHM) hotels sindsdien zijn overspoeld met telefoontjes over reserveringen. Een woordvoerder van FEHM bevestigt dat het gaat om hotels in Playa de Palma, Alcudia, Can Picafort, Cala Millor, Capdepera, Palmanova, Magaluf, Muro en Soller, die aan hebben gegeven al in de eerste twee weken van juli toeristen te kunnen ontvangen. In Palma zullen 25 van de 75 hotels al operationeel zijn in juli. 

Ketens zoals Iberostar, Riu, Barcelo en Melia hebben hun strategie gewijzigd om hun activiteiten eerder te kunnen hervatten en om op die manier Mallorca als ‘veilige toeristische bestemming’ te helpen promoten en om horecapersoneel dat op dit moment tijdelijk ontslagen is, weer aan het werk te krijgen. Dit is een behoorlijke wijziging ten opzichte van eerder uitgesproken intenties van ruim 50 procent van de hotels op de Balearische eilanden om tot Pasen 2021 gesloten te blijven. Dit voornemen werd gedaan op basis van de wereldwijde reisbeperkingen toen de coronacrisis zijn dieptepunt beleefde en Spanje nog volledig gesloten was. Ook TUI, Lufthansa en TAP Air Portugal hebben het aantal reizen naar Spanje voor de komende maanden weer verveelvoudigd. 

Het toerisme op het Balearische eiland is goed voor 40 procent van alle werkgelegenheid en omvat ruim 40 procent van het regionale bbp.

Dit vind je misschien ook leuk