Spanje in top drie van populaire vakantiebestemmingen na corona

door admin
Spanje in top drie van populaire vakantiebestemmingen na corona

Toen de Spaanse president Pedro Sánchez op 23 mei bekend maakte dat het land binnenkort de grenzen weer opent voor toeristen, namen in een week tijd wereldwijd de boekingen voor vakanties in Spanje toe. Andalusië behield haar toppositie en de Canarische Eilanden schoten naar de derde plaats op de wereldranglijst van populaire vakantiebestemmingen. Dit blijkt uit gegevens van toeristisch platform Travelgate, waar dagelijks circa 20.000 reserveringen worden geanalyseerd die voortkomen uit 3 miljard zoekopdrachten. 

Zwaar getroffen door corona

Hoewel Spanje en de Verenigde Staten het zwaarst getroffen zijn door het coronavirus, hebben beide landen hun toppositie in de toeristische sector weten te behouden. Het aantal boekingen is echter nog niet op hetzelfde peil als vorige jaren.

Top 5 populaire vakantielanden

Wereldwijd staat Spanje op de eerste plaats met 34% van de boekingen, gevolgd door de Verenigde Staten die 31,5% van de boekingen voor hun rekening nemen. Ver daarachter volgen Portugal (9,8%), Frankrijk (2,8%) en Italië (2,1%).

Top 10 populaire regio’s en steden 

In de top 10 van populairste vakantiebestemmingen komt Spanje vijf keer voor, Amerika vier keer en Portugal maar één keer. 

  1. Andalusië
  2. Florida (USA)
  3. Canarische Eilanden
  4. Faro (Portugal)
  5. Valencia
  6. Balearen
  7. Californië (USA)
  8. Las Vegas (Nevada)
  9. Catalonië
  10. Texas (USA)


Reputatie Canarische Eilanden

Vooral de Canarische Eilanden blijken een goede reputatie te hebben. Dat komt mede door de manier waarop Tenerife (en met name hotel H10 Costa Adeja Palace) de corona-uitbraak, quarantaine en repatriëring van toeristen die op het eiland vastzaten hebben aangepakt. 

Zomerse temperaturen

Niet alle boekingen zijn gemaakt voor komende zomer. Op de Canarische Eilanden begint het hoogseizoen pas in oktober. Als in heel Europa de temperaturen beginnen te zakken en de winter in aantocht is, zijn de temperaturen op de Eilanden nog aangenaam en zomers.

Spanjaarden sleutel tot redding toeristische sector

De toeristische sector blijkt niet uitsluitend op buitenlandse gasten te drijven. Ruim 80% van de huidige boekingen voor de Canarische Eilanden is door Spanjaarden gedaan. Waar vroeger vooral gezinnen kozen voor deze vakantiebestemming, is nu bijna de helft (44%)  van de boekingen door stellen gedaan.

Dit vind je misschien ook leuk