Zes Spaanse organisaties krijgen keurmerk Veilig Toerisme

door admin
Zes Spaanse organisaties krijgen keurmerk Veilig Toerisme

Het kwaliteitskeurmerk Safe Tourism Certified is door het Spaanse Instituut Toeristische Kwaliteit ICTE toegekend aan zes bedrijven die aan de UNE-normen voldoen. De Spaanse Standaardisatiebond UNE heeft de criteria opgesteld ter voorkoming van besmetting met covid-19.

Honderden aanvragen

ICTE heeft al honderden aanvragen voor het kwaliteitskeurmerk ontvangen. Het instituut heeft hiervoor een systeem ontwikkeld waarmee de bijna 2.000 bedrijven die al het Q-keurmerk voor toeristische kwaliteit hebben, onmiddellijk een reactie krijgen. Een kwaliteitskeurmerk kost zo’n 250 euro. Alle bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in het toerisme, kunnen een aanvraag voor het keurmerk indienen.

Sub-sectoren

De methode om coronabesmettingen te voorkomen moet van toepassing zijn op alle sub-sectoren en is in opdracht van het ministerie van Industrie, Handel en Toerisme opgesteld in samenspraak met de gehele toeristische sector. ICTE had hiervoor overleg met werkgeversorganisaties, vakbonden, autonome regio’s, gemeentes en organisaties voor arbeidsveiligheid.

Gecertificeerd museum, hotel en restaurants

De zes organisaties die als eerste een kwaliteitskeurmerk ontvangen zijn; het wetenschapsmuseum Museo Ciudad de las Artes y las Ciencias in Valencia, Hotel Bellavista in Sevilla, reisorganisatie Agencia de Viajes Azul Marino in Vizcaya en de restaurants Tirabuzón in Cádiz, Cinco Jotas in Madrid en in Sevilla, La Cocina de San Antón in Madrid.

Veiligheidsvoorschriften

De Spaanse publieke omroep RTVE sprak onder andere met Enrique Vidal, directeur van het wetenschapsmuseum in Valencia. Hij zegt dat het publiek veilig kan komen genieten van het moois dat er te zien is. Ook Íñigo del Hoyo, van het reisbureau in Vizcaya, zegt alle veiligheidsvoorschriften op te volgen. Ze hadden hiervoor zelf al snel een protocol opgesteld.

Coronaproof restaurant 

RTVE heeft ook een coronaproof restaurant bezocht. Hier wordt contact zoveel mogelijk voorkomen en ligt er op elke tafel een desinfecterend doekje klaar. Voor elke tafelgast is een papieren menu, dat na gebruik weggegooid wordt. 

Dit vind je misschien ook leuk