Aanraken apen op rots Gibraltar voortaan strafbaar

door admin
Aanraken apen op rots Gibraltar voortaan strafbaar

Voorzichtig met de apen in Gibraltar! Niet omdat ze gevaarlijk zijn, hoewel soms agressief, maar omdat het bestuur van Gibraltar zowel de Berberapen die op de rots van Gibraltar leven als de mensen die de rots bezoeken wil beschermen tegen het coronavirus.

Overdracht virusinfectie op apen wil Gibraltar niet nog eens meemaken

“Inmenging in het leven van deze apen is altijd schadelijk, enerzijds voor de sociale samenleving van de dieren. Anderzijds kan het aanraken van de dieren ook menselijke ziektes op de apen overbrengen,” zo meldt het bestuur van Gibraltar. In het verleden heeft dit er al toe geleid dat de Berberapen Hepatitis A opliepen. Daarom wil het bestuur het aanraken en verstoren van de Berberapen verbieden.

Houdt COVID-19 weg uit Gibraltar

Het bestuur onder leiding van Fabian Picardo meldt dat er nauwelijks sprake is van coronabesmettingen in Gibraltar dankzij het snel sluiten van toeristische plekken. Men is vrijwel zeker dat de apen op dit moment niet besmet zijn met COVID-19. In een persbericht meldt Picardo dat deze situatie gehandhaafd moet worden met een nieuw verbod op het aanraken van de apen met uitzondering voor de beheerders van het gebied en dierenartsen.

Dit vind je misschien ook leuk