29 stranden in Zuid-Spanje tijdelijk gesloten wegens massale toestroom mensen

door admin
29 stranden in Zuid-Spanje tijdelijk gesloten wegens massale toestroom mensen

Het ging onder meer om stranden in Malaga stad, Benalmadena en Nerja. In het eerste weekend van juli is het Spaanse hoogseizoen van start. Dit weekend was het overal ook erg warm, zodat veel mensen het strand opzochten. Volgens officiële gegevens van de regering van Andalusië zijn er in de hele autonome regio op zondag 55 stranden gesloten. De meeste daarvan lagen in de provincie Málaga aan de Costa del Sol. Daarna volgde de provincie Cádiz met onder andere het strand van Conil de la Frontera en playa de Bolonia en 12 andere stranden, in Huelva gingen 9 stranden op slot, in Almería 2 en in Granada 1. 

In de stad Málaga werd mensen de toegang tot het strand van Baños del Carmen ontzegd en de stranden daar vlakbij bij de scheepswerf Astilleros Nereo, in Guadalmar, Sacaba en Misericordia. Enkele stranden konden wel vanaf drie uur ’s middags weer open. 

In Benalmadena werden tussen 12.30 uur en 16.30 uur de stranden van Torremuelle, Fuente de la Salud, La Morera, La Viborilla en Torre Vigia gesloten. 

In Nerja konden mensen tijdelijk niet meer naar de stranden Calahonda, Caletila, Carabeo, Carabeillo en Maro. 

Ook in Rincon de la Victoria en Torremolinos was de toestroom van mensen naar de stranden te groot. 

Op maandag is er tot nu toe nog geen probleem gemeld en zijn alle stranden weer gewoon geopend.

Dit vind je misschien ook leuk