Documentaire als eerbetoon aan zorgpersoneel Spanje

door admin
Documentaire als eerbetoon aan zorgpersoneel Spanje

In heel Spanje zijn er op het moment van schrijven 28.409 mensen overleden aan het coronavirus. Veelal ouderen en mensen met een zwakke gezondheid zijn het slachtoffer geworden van het virus. Ook heeft het coronavirus veel slachtoffers gemaakt onder het zorgpersoneel. 

Documentaire als dankwoord en eerbetoon aan Spaanse artsen

ICOMEM, het officiële college van artsen in Madrid, wil de medici bedanken en een eerbetoon brengen aan hun belangeloze inzet om anderen te helpen en steun te bieden aan hun nabestaanden. De gekozen vorm is een documentaire, genaamd Vocación, die vanavond, 15 juli, om 19.00 uur wordt uitgezonden op RTVE.

Filmmaker Polo Menárguez is verantwoordelijk voor de documentaire. Hij heeft de persoonlijkheid van de overleden de artsen en verpleegkundigen geprobeerd te vangen middels getuigenissen van hun ouders, broers, zussen en partners.

Meer erkenning voor medische sector in Spanje

Vocación is volgens de voorzitter van het college van artsen, Miguel Ángel Sánchez Chillón, een gevoel van trots van de familie van de artsen die hun leven hebben gegeven om anderen het virus te laten overleven. Hiermee hoopt hij op nog meer respect en erkenning voor de medische sector. Dat professionals in deze sector hun uiterste best doen om alle mensen in de samenleving te beschermen is volgens Sánchez Chillón het mooiste wat deze samenleving heeft.

Eerbetoon voor alle Covid-19 slachtoffers in Spanje

Naast het uitzenden van deze documentaire, worden morgen, op 16 juli vanaf 9.00 uur, alle slachtoffers van Covid-19 herdacht in Spanje. Op het Plaza de la Armería voor het regeringspaleis Palacio de la Monlcoa brengt de koning van Spanje een eerbetoon aan alle mensen die zijn overleden ten gevolge van het coronavirus. Tijdens deze ceremonie zullen zo’n 400 mensen aanwezig zijn.

Dit vind je misschien ook leuk