Spanje brengt eerbetoon aan slachtoffers Covid-19

door admin
Spanje brengt eerbetoon aan slachtoffers Covid-19

De ceremonie ging om 9.00 uur van start op het Plaza de la Armería voor het koninklijk paleis in Madrid en werd afgesloten met het Spaanse volkslied. In het midden van het plein brandde een vuur ter nagedachtenis aan alle slachtoffers en rondom zaten 400 genodigden, waaronder diverse hoogwaardigheidsbekleders.

Verdriet van nabestaanden wordt gedeeld door heel Spanje

De Spaanse krant El País publiceerde een korte videoweergave van de ceremonie. De koning sprak emotionele woorden: “Vandaag is een dag die in ons geheugen gegrift zal blijven staan.” Hij vertelde over het verdriet dat niet alleen de slachtoffers hebben, maar verdriet dat gedeeld wordt in heel Spanje. Verdriet over alle levens die Covid-19 heeft geëist. “De rouw die we voelen treft alle Spanjaarden en deze dienst zal de pijn van de nabestaanden niet weg kunnen nemen”.

Speciale aandacht voor zorgmedewerkers in Spanje

Hij vertelde over de zorgmedewerkers, waarvan ook velen hun leven hebben gegeven in de strijd tegen het coronavirus. Hij vertelde dat deze mensen veel meer hebben gedaan dan alleen het vervullen van hun plicht. Extra emotioneel was het toen een zorgmedewerker van het Vall d’Hebron ziekenhuis in Barcelona aan het woord kwam. Ook sprak de broer van een journalist die aan Covid-19 is overleden.

Spanjaarden zorgen voor elkaar in tijden van crisis

De Spaanse koning vertelde over het feit dat hij trots is op zijn land en dat Spanjaarden in staat zijn om in tijden van crisis voor elkaar te zorgen en offers te brengen voor anderen. “Dit is een les die we ons altijd moeten blijven herinneren. Het beste eerbetoon is, dat we als land een eenheid blijven en dat we samen de mensen die zijn overleden blijven eren en herinneren.” Na de toespraak van de koning, legden verschillende genodigden, waaronder de koning en kroonprinses Leonor, een witte roos bij het vuur ter nagedachtenis aan alle slachtoffers in Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk