Catalaanse premier geeft bevolking 10 dagen tijd om lock down te voorkomen

door admin
Catalaanse premier geeft bevolking 10 dagen tijd om lock down te voorkomen

Hieronder verstaat hij een mogelijke terugkeer naar een volledige lock down zoals in de afgelopen maand maart. ‘Ik vraag om een gezamenlijke inspanning, van solidariteit en van historische burgerplicht’, zei Torra tijdens een persconferentie maandagochtend in Barcelona. ‘We moeten extreme preventiemaatregelen nemen’, verzekerde hij. ‘We zijn in een situatie zoals die was in februari en het ligt in onze macht om een situatie zoals  die in maart te voorkomen’, vervolgde hij. ‘Iedereen moet een bijdrage leveren, we kunnen niet een mosso op elke straathoek zetten’, waarmee hij verwees naar een agent van de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra.

In de afgelopen week zijn er in heel Catalonië 5.000 besmettingen bijgekomen, dat zijn er 2.000 meer dan een week eerder. Op het moment van de persconferentie waren 75 personen opgenomen op de IC. Op 1 juli waren dat er 49. Wekelijks zijn er in de regio 62.000 PCR-tests afgenomen.

De Catalaanse premier drong opnieuw aan op de afzonderlijke gemeentes in Catalonië de tot nu toe ingestelde regels nauwlettend te handhaven en de passende sancties op te leggen wanneer mensen die regels overtreden. Zo is het nachtleven in de regio stilgelegd. Torra sprak ook jongeren direct toe en drong er bij hen op aan vooral geen ‘botellones’ te houden. ‘Dat is geen feest maar een onsportieve daad’ ten opzichte van mensen die zich wel aan de regels houden om de veiligheid en gezondheid van iedereen te waarborgen. De gemiddelde leeftijd van de besmette personen ligt nu op 37 jaar. Op de slechtste momenten van de pandemie in maart en april lag die op 60 jaar.

Ondanks al deze informatie en strenge woorden sprak de regioregering van Catalonië nog wel de boodschap uit dat ‘Catalonië een veilige toeristische bestemming is’.

Dit vind je misschien ook leuk