Er staat veel op het spel voor het Spaanse toerisme de komende dagen

door admin
Er staat veel op het spel voor het Spaanse toerisme de komende dagen

Zo heeft net als de Canarische Eilanden en de Balearen ook de Zuid-Spaanse regio Andalusië, met onder meer de Costa del Sol, te maken met minder besmettingen dan het Verenigd Koninkrijk op dit moment. Vanuit de toeristische sector wordt nu flink gelobbiet om ook Andalusië op te nemen in die onderhandelingen.

Zo staat de komende dagen veel op het spel nu het VK plotseling besloot dat reizigers uit Spanje na aankomst in het VK 10 dagen in quarantaine moeten. Dat reisorganisatie TUI daarop besloot een deel van zijn vluchten vanuit Groot-Brittannië naar Spanje te schrappen betekende een soort doodsklap voor het toerisme in Spanje. Britten maken doorgaans bijna 20 procent uit van de buitenlandse bezoekers in het hoogseizoen. 

Ook de regio Valencia wil onderdeel uitmaken van de toeristische corridors tussen VK en Spanje om zeker te blijven van toeristische activiteit de komende anderhalve maand. Toch heeft de regering al laten blijken meer prioriteit te stellen aan het behouden van de stroom toeristen tussen de eilanden en het VK. Spanje ziet de eilanden als heel zekere bestemmingen waar de weinige uitbraken die er zijn, volledig onder controle zijn. De epidemiologische cijfers liggen daar bovendien ver onder die van Groot-Brittannië zelf, zo bevestigde zondag de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Arancha González Laya. 

Besmettingen in Spanje ten opzichte van VK

Het Verenigd Koninkrijk heeft nu te maken met 12,26 besmettingen op elke 100.000 inwoners. Spanje als geheel heeft er 37,94, maar per regio ziet de situatie er heel anders uit. Andalusië heeft 11 besmettingen op elke 100.000 inwoners, Balearen 8, Canarische eilanden 5,8. Ook de Spaanse regio’s Castilla y León, Cantabrië, Galicië, Melilla, Asturië en Ceuta tellen minder besmettingen op elke 100.000 inwoners dan VK. De regio Valencia zit met 13,29 iets boven het aantal van het VK. 

Hier moet wel bij gemeld worden dat bovengenoemde cijfers wel afhangen van het testbeleid. Hoe meer een land test, hoe meer besmettingen er vanzelfsprekend gevonden worden. 

Van alle toeristen die naar de Canarische eilanden komen uit het buitenland is 32,9 Brits, in Valencia is dat percentage 25,1 procent en in Andalusië 23,2 procent.

Dit vind je misschien ook leuk