Spanje wil in 2025 internetsnelheid van minimaal 100Mbps door hele land

door admin
Spanje wil in 2025 internetsnelheid van minimaal 100Mbps door hele land

Op 23 juli om 11.30 uur hield de Spaanse premier Sanchez een persconferentie om het ontwikkelingsplan van digitale infrastructuur en media voor de komende jaren te presenteren. In de zogenaamde Agenda España Digital 2025 wordt vermeld dat Spanje de komende jaren 70 miljard euro zal investeren, onder andere om de genoemde minimale snelheid overal in Spanje te kunnen bereiken.

Verdelen investering tussen publieke en private bedrijven Spanje

Deze investering zal worden verdeeld tussen publieke en private bedrijven om uiteindelijk overal deze snelheid te kunnen aanbieden, zelfs op het platteland in Spanje. Tussen 2020 en 2022 zal zo’n 20 miljard euro worden geïnvesteerd in verschillende bedrijven binnen de publieke sector. Nog eens 50 miljard euro zal worden besteed voor ontwikkelingen binnen private bedrijven.

Uitbreiden 5G-technologie door heel Spanje

Naast deze ontwikkeling sprak Sánchez ook over de invoering van het 5G-netwerk. “Spanje wil het voortouw blijven nemen bij de invoering van de 5G-technologie in Europa en wil hiermee economische productiviteit, sociale vooruitgang en territoriale ordening blijven stimuleren”, aldus Pedro Sánchez. Zo staat in de Agenda España Digital 2025 ook beschreven dat het hele land in 2025 klaar moet zijn voor de overgang naar 5G.

Wegnemen digitale kloof tussen Spaanse steden en platteland

Het plan van de Spaanse regering moet ervoor zorgen dat de digitale kloof die in de afgelopen jaren is ontstaan – voornamelijk tussen de Spaanse steden en het platteland – verder wordt gedicht. Dit met als doel om sociaaleconomische, gender-, generatie- en territoriale issues weg te nemen die juist tijdens de coronapandemie zijn verergerd. De missie van de Spaanse regering sluit aan op de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling en de agenda voor 2030 van de Verenigde Naties.

Dit vind je misschien ook leuk