Grote bosbrand in Robledo de Chavela weer onder controle

door admin
Grote bosbrand in Robledo de Chavela weer onder controle

Het ongeval deed zich voor op de carretera 512 ten oosten van de stad Madrid bij de gemeente Robledo Chavela. 112 van de regio Madrid liet weten dat de brandweer het vuur vannacht onder controle kreeg omdat de stevige wind van die dag steeds verder afnam. De regiopresident van Madrid Isabel Díaz Ayuso zal vandaag een bezoek brengen aan het brandweercentrum in Zarzalejo van waaruit de bosbranden in de regio gecoördineerd worden. Naar de exacte toedracht van de ontstane brand wordt nog onderzoek gedaan. 

Evacuaties

29 brandweermannen waren er nodig om de brand onder controle te krijgen. Gisteravond en vannacht werden bewoners uit het delen van het gebied van Povedilla en Cercones uit voorzorg uit hun woning geëvacueerd. In de loop van de vroege ochtend waren verdere evacuaties niet meer nodig. Bronnen van 112 hebben inmiddels laten weten dat het hele gebied nu veilig is en er voor geen van de bewoners nog risico bestaat. 

Afgesloten wegen

Door de brand zijn nog wel de M-522 vanaf Zarazalejo richting Cruz Verde, de M-512 en de M-521 bij Robledo Chavelo afgesloten. Ook het traject van de C3 tussen de gemeenten Zarzalejo en Santa Maria de la Alameda is nog niet vrijgegeven voor het verkeer. 

Sinds gistermiddag melding gedaan werd van de brand, verspreidde het vuur zich razendsnel via het bos. Zowel vanuit de lucht als op de grond werden bluswerkzaamheden verricht om te voorkomen dat het vuur de gemeente Zarzalejo zou bereiken. Omdat het vuur tot ontploffing van bommen uit de Burgeroorlog leidde, moesten de bewoners uit de dichtstbijzijnde gebieden worden geëvacueerd.

Dit vind je misschien ook leuk