Nieuwste radar Spaanse verkeersdienst beboet op 1500 meter afstand

door admin
Nieuwste radar Spaanse verkeersdienst beboet op 1500 meter afstand

Dit is nog zonder radars in Catalonië en Baskenland mee te rekenen. Die autonome regio’s regelen zelf hun handhaving op het gebied van verkeer. Bij alle vaste en mobiele radars moeten nog helicopters en drones worden opgeteld. Al deze apparatuur wordt ingezet om het hoge ongevalspercentage te reduceren dat gepaard gaat met vekeersovertredingen die achter een op de vier ongelukken zitten.

DGT blijft daarom zoeken naar steeds geavanceerdere apparatuur om verkeersovertredingen op te sporen. Het laatste nieuws op dit vlak is de introductie van de TruCAM II camera die in staat is om op een afstand van 1500 meter vast te stellen of een bestuurder wel zijn veiligheidsgordel draagt of meer gefocust is op zijn mobiele telefoon in plaats van op het verkeer. Deze camera is vooral bedoeld om die bestuurders op te sporen die normaal gesproken bij het naderen van een snelheidscontrole snel afremmen om daarna weer te hard verder te rijden. 

Volgens het bedrijf Tradesegur dat is gevestigd in Alcobendas (Madrid) zijn er 300 mobiele radars van de eerste generatie TruCAM in gebruik door DGT in Spanje. 

Met deze radar worden op het moment alleen nog proeven uitgevoerd. De technologie van de TruCAM II is in staat om drie foto’s per seconde te nemen van het kenteken van auto’s die met een snelheid van maximaal 300 kilometer per uur voorbij rijden. De foutmarge is 2 kilometer per uur. Omdat de camera verbonden is met ehternet en internet kunnen de foto’s direct gedeeld worden met agenten van de verkeerspolitie. Ook als het donker is worden zeer gedetailleerde foto’s gemaakt dankzij een nachtfilter. 

Dit vind je misschien ook leuk