Spanje trekt 316 miljoen uit aan hulp voor duurzame energieprojecten

door admin
Spanje trekt 316 miljoen uit aan hulp voor duurzame energieprojecten

Het doel van deze subsidies is om het verbruik van hernieuwbare energie in Spanje tegen 2030 te verdubbelen en om tegen 2050 wat uitstoot betreft neutraal te zijn. De subsidies worden gecoördineerd door het ‘Instituut voor energiebesparing en diversificatie (IDAE)’ en medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (FEDER) en worden met eventueel aanvullende middelen versterkt.

Deze projecten die in aanmerking willen komen voor subsidie moeten hernieuwbare energie integreren in elektrische of thermische opwekkingssystemen. De toewijzing zal worden gebaseerd op criteria voor projecten die verband houden met de rechtvaardige overgang en de demografische uitdaging, die helpen in de strijd tegen energiearmoede, waarmee banen worden gecreëerd en die specifieke sectoren ondersteunen.

Het beschikbare budget per regio hangt volgens Ecoticias af van de restanten van ‘FEDER’ in de periode 2014-2020 voor thema 4, dat wil zeggen het budget voor de ‘Low Carbon Economy’. Het einde van de hulp is vastgesteld op 21 december 2021, tenzij de fondsen eerder zijn uitgeput, waarna de regering het bedrag kan verhogen met communautaire fondsen die bedoeld zijn voor het economisch herstel van de EU.

Dit vind je misschien ook leuk