Valencia vergoedt kosten voor toeristen die in quarantaine moeten door Covid-19

door admin
Valencia vergoedt kosten voor toeristen die in quarantaine moeten door Covid-19

Gisteren schreef Vozpopulí dat het verblijf kosteloos wordt aangeboden aan toeristen die tijdens hun vakantie ineens klachten krijgen gerelateerd aan het coronavirus en die in afwachting zijn van de uitslag van een test of aan toeristen die tijdens hun verblijf positief getest worden op Covid-19 en daardoor hun verblijf moeten verlengen.

Hotel in Benidorm en Valencia speciaal ingericht voor quarantaine

Twee hotels, een in Benidorm in de provincie Alicante en de ander in de stad Valencia, zijn speciaal ingericht om deze toeristen op te vangen. Dit initiatief is een toevoeging bovenop de andere hygiënische en gezondheidsmaatregelen die de regio heeft getroffen om de veiligheid van toeristen te kunnen garanderen.

Meer veiligheid en vertrouwen voor toeristen in Valencia

Het regiobestuur van Valencia keurde donderdag een decreetwet goed met deze maatregel en bijbehorende investering. “Niet alleen draagt dit bij aan de veiligheid van de toeristen en de inwoners van Valencia, het zorgt ook voor vertrouwen bij zowel binnen- en buitenlandse toeristen die hun vakantie willen doorbrengen in Valencia,” aldus de regiosecretaris van Toerisme, Francesc Colomer.

Het initiatief wordt gecoördineerd door een groot deel van de Spaanse en regionale toeristische verenigingen Hosbec, CET-CV, APHA, APTUR en campingfederatie CV. Colomer sprak gisteren trots over de enorme inspanning die de toeristische sector van Valencia samen met de regionale regering heeft geleverd om ervoor te zorgen dat Valencia een betrouwbare en kwalitatieve bestemming is, ook in tijden van corona.

Eerste initiatief uit Canarische eilanden

Eerder deze week werd bekend dat ook het bestuur van de Canarische eilanden een afspraak heeft gemaakt met de Spaanse verzekeraar AXA voor een rechtsbijstandspolis die geldt voor alle toeristen die naar een van de eilanden reizen. Dit akkoord heeft tot doel om de bestemming nog veiliger te maken en vakantiegangers die plannen hebben om af te reizen naar de Canarische eilanden vertrouwen te bieden. Toeristen zijn hiermee gedekt voor financiële bijstand in de medische kosten, repatriëring of verlenging van hun verblijf vanwege quarantaine door Covid-19.

Dit vind je misschien ook leuk