Málaga ontvangt onderscheiding als veilige toeristische bestemming

door admin
Málaga ontvangt onderscheiding als veilige toeristische bestemming

Het doel van de onderscheiding gericht op veiligheid en hygiëne is rust te scheppen onder toeristen en te helpen bij het stimuleren en versnellen van het herstel van het nationale en internationale toerisme naar de stad en omgeving, zo melden bronnen bij de gemeente Málaga.

Volgens WTTC is het keurmerk ‘Save Travel’ het eerste dat zich richt op veiligheid en hygiëne ter wereld en speciaal opgericht om de gevolgen van Covid-19 voor het toerisme aan te pakken. 

Rosa Sánchez, wethouder Toerisme en stadspromotie van Málaga onderstreept in de Spaanse pers dat ‘Malaga is een toeristische bestemming die over alle garanties beschikt om te reizen en blijft dit valideren met prestaties zoals deze’. 

Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen dienen bestemmingen te voldoen aan een reeks protocollen gebaseerd op richtlijnen van onder meer de Wereldgezondheidsorganisatie en standaarden op het gebied van preventie gericht op de pandemie. De onderscheiding wordt ondersteund door ruim 200 leidinggevenden van de belangrijkste bedrijven in het internationale toerisme. Lokale bestemmingen leggen zich erop toe het vertrouwen onder reizigers weer terug te winnen om het toerisme opnieuw te stimuleren. 

Dit vind je misschien ook leuk