Jongeren in Sevilla negeren massaal coronamaatregelen

door admin
Jongeren in Sevilla negeren massaal coronamaatregelen

De lokale politie in Sevilla heeft afgelopen weekend op meerdere plekken, zowel binnen als buiten het centrum van de stad, opgetreden tegen illegale bijeenkomsten en het niet naleven van de coronamaatregelen. 

Het eerste drankfeest vond afgelopen vrijdagnacht plaats in de wijk Palmas Altas. Hier kon de Sevillaanse politie een ‘massale bijeenkomst’ van jongeren in de kiem smoren. Agenten hadden de oproep op social media om naar de parkeerplaatsen in het gebied te komen, onderschept.

Ze waren ter plekke om de jongeren af te schrikken en om ‘in te grijpen wanneer het nodig zou zijn’, meldt Emergencias (112) in Sevilla via sociale media. Om ongeveer kwart over 12 ’s nachts was het gebied volledig ontruimd en waren de 500 toegestroomde jongeren -en hun 150 voertuigen- weer verdwenen en was het gevaar van de oproep geweken.

Dit was vrijdag de belangrijkste actie van de Policia Local in de strijd om de samenscholingen van jongeren te beheersen, rekeninghoudend met zowel het recht op ontspanning, als op de naleving van de coronamaatregelen.

Incidenten zaterdagnacht

Het tweede feest vond zondagochtend in alle vroegte plaats. Door een samenwerking van de lokale politie met de nationale politie werden zo’n 300 jongeren, die zich in de buurt van de Mercado de las Candelarias hadden verzameld, verwijderd. Ze dronken op de openbare weg en hielden zich niet aan de maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen.

In de wijk Nervion heeft de lokale politie een bar ontruimd en gesloten. In de bar – waar de metalen rolluiken weliswaar omlaag waren- werd een verjaardag gevierd, zonder de coronaregels in acht te nemen. Het feestje vond ook nog eens buiten de toegestane openingstijden plaats en de veiligheidsmaatregelen werden niet opgevolgd.

Onrustig op meerdere plekken in de stad

De politie verijdelde bovendien samenscholingen in de wijken Bermejales en Heliópolis (in het zuiden van de stad). Hier was sprake van 203 veroordelingen wegens het niet respecteren van de veiligheidsmaatregelen en het niet dragen van een mondkapje. De politie kwam op meer plekken in de stad in actie; bijvoorbeeld op het populaire uitgaansplein Alameda de Hércules in het centrum van de stad en in het Parque de Miraflores (in het noorden van de stad). In de wijk los Remedios (in het westen) heeft de politie zo’n 200 personen verwijderd van een terrein naast een metrostation. 

Dit vind je misschien ook leuk