Vliegmaatschappijen van IAG schrappen nog meer vluchten in de herfst

door admin
Vliegmaatschappijen van IAG schrappen nog meer vluchten in de herfst

Hiermee wordt het aanbod van deze vliegmaatschappijen beter afgestemd op de sterk verminderde vraag naar vliegreizen. IAG zegt dat de beperkende maatregelen (testafname, quarantaine verplichting, reisbeperkingen) van verschillende overheden ertoe leiden dat de capaciteit dit najaar 60% lager zal liggen dan die in 2019 in hetzelfde seizoen. De groep verwacht voor 2023 niet terug te keren op het niveau van 2019 wat vliegbewegingen betreft. 

Vliegmaatschappijen bevinden zich onder de meest getroffen bedrijven door de pandemie. British Airways gaat 13.000 banen schrappen als gevolg van de crisis. EasyJet en Virgin Atlantic korten elk met 4.500 banen. Volgens deze airlines is de quarantainepolitiek van de Britse regering hen fataal geworden. De eis om na terugkeer uit een risicoland in quarantaine te gaan, vormde voor de meerderheid van de reizigers aanleiding hun reis te annuleren. Dit had grote gevolgen voor de aankoop van tickets. De vliegindustrie eist dan ook dat de Britse overheid met spoed met een herstelprogramma komt.

Volgens Eurocontrol zal Europa 6 miljoen vluchten (-55%) verliezen tussen september 2020 en februari 2021 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. ‘De reserveringen voor vliegreizen voor de komende maanden zijn extreem laag. De algemene beperkingen en de quarantaineverplichtingen worden de reis- en toeristenindustrie fataal’, zo waarschuwt de internationale organisatie die instaat voor de centrale coördinatie van de luchtverkeersleiding in Europa. De organisatie telt momenteel 41 lidstaten. 

Eurocontrol laakt in een rapport het feit dat de lidstaten ongecoördineerd te werk gaan in hun coronabeleid ten opzichte van de luchtvaart. Dit leidt tot een extreem lage vraag naar vliegreizen vanwege onzekerheid, onvoorspelbaarheid, verwarring en een gebrek aan vertrouwen onder reizigers over die Covid-19 maatregelen die verschillende staten opleggen. 

Dit vind je misschien ook leuk