Spaanse sterrenkok start met thuisbezorgdienst

door admin
Spaanse sterrenkok start met thuisbezorgdienst

Daní García sloot zijn driesterrenrestaurant in Marbella om ‘een groter publiek te bereiken’. Met ‘La gran familia mediterránea, Daní García bij je thuis‘ wordt zijn doelgroep nog groter. Via de maaltijdbezorgdienst Just Eat gaat hij acht soorten gerechten bij mensen thuis bezorgen. Zijn keuze voor Just Eat baseert hij op het feit dat de bezorgers van dit bedrijf onder contract werken en geen zzp’ers zijn. Op dit moment is zijn doel te groeien en zijn gerechten uiteindelijk in de 22 landen waar Just Eat actief is te kunnen bezorgen. 

‘Dit idee speelde al twee jaar in mijn hoofd en de ‘stilstand’ tijdens de lockdownperiode stelde me in de gelegenheid het verder te ontwikkelen’, legt de chef vrijdag uit tijdens een persconferentie via Twitter. Met zijn multimerk wil hij een perfecte prijs-kwaliteitverhouding bieden en klanten in de gelegenheid stellen binnen één bestelling zijn veelgevraagde ‘brioche de rabo de toro’, zijn sushi, broodjes en cocktails te kunnen combineren.

Het idee is ook dat onder het paraplumerk La gran familia mediterráneo verschillende concepten samengaan. Als dan binnen één huishouden iemand zin heeft in een tortilla, een ander graag sushi eet en de derde meer trek heeft in een hamburger, men dat binnen éénzelfde bestelling thuisbezorgd kan krijgen.

Vanaf maandag gaat het project van start in Madrid. Onder de gerechten zijn ook veganistische opties. Andere keukens die gerechten leveren zijn de Mexicaanse en Chinese keuken, maar klanten kunnen ook gewoon hamkroketjes of een Russisch slaatje bestellen.

Verschillende personages worden ingezet om de concepten te presenteren, zoals Tita Brava (traditioneel Spaanse eten uit de ’taberna’), Madame Wasabi (Japans), Pancho Suey (Chinees-Mexicaans), Shanna (gezond), Bocatas García (broodjes), Molta Mama (Italiaans) en Señor Brasas (gril). Hun voorstellen kunnen naar smaak en voorkeur gecombineerd worden. Als een gezin dan bijvoorbeeld eten wil bestellen, hoeft niet iedereen meer te kiezen voor óf pizza, óf Indiaas óf gegrilde kip, maar kan elk gezinslid zijn eigen favoriete gerecht kiezen.

Het aanbod bevat enkele gerechten uit García’s restaurants BiBo, Lobito de Mar en Leña. Eind deze maand komen daar gerechten die geschikt zijn voor thuisbezorging bij van de kaart van het nieuw te openen restaunt Daní Brasserie in het Four Seasons Hotel in Madrid. 

Maaltijden worden deels bereid in verschillende ‘blinde keukens’, waarvan er nu drie in Madrid zijn, twee in Barcelona en L’Atelier in Marbella. Hierin wordt exclusief gewerkt voor La gran familia mediterránea. 

Dit vind je misschien ook leuk