Emeritus-koning Juan Carlos wil graag terug naar Spanje

door admin
Emeritus-koning Juan Carlos wil graag terug naar Spanje

Medio augustus maakte het koninklijk paleis in een korte verklaring duidelijk dat emeritus-koning Juan Carlos sinds zijn vlucht uit Spanje verblijft in de Verenigde Arabisch Emiraten. Inmiddels is het al ruim anderhalve maand geleden dat Juan Carlos Spanje verliet en zich vestigde in een van de suites van het extreem luxe hotel Emirates Palace in Abu Dhabi, een plek waar de voormalig koning van Spanje vaker verbleef als hij naar het Midden-Oosten reisde.

Hotelrekening voormalige Spaanse koning opgelopen tot ruim 2,5 ton

De Spaanse nieuwssite El Español heeft informatie ingewonnen over het verblijf van Juan Carlos in dit hotel. Een overnachting in de suite waar Juan Carlos op dit moment verblijft kost zo’n 6.000 euro. Inmiddels zijn de kosten voor het verblijf dus al opgelopen tot minstens 264.000 euro.

Hoeveel luxe de emeritus-koning ook om zich heen heeft, hij zou zich volgens bronnen van El Español enorm vervelen. Hij zou zijn dagen slijten in zijn kamer en in de sportzaal voor fysiotherapie en zou alleen vergezeld zijn door drie beveiligingsmensen met af en toe een bezoek van vrienden. De rest van de dag zou hij besteden aan het bellen met zijn familie en vrienden in Spanje.

Emeritus-koning Juan Carlos wil graag terug naar Spanje

Volgens vrienden wil hij graag weer terug naar Spanje. Niet zozeer naar het Zarzuela paleis in Madrid maar naar Sanxenxo in Galicië waar de zeilwedstrijden worden gehouden en waar zijn beste vrienden wonen. Vlak voordat Juan Carlos uit Spanje vertrok, zou hij nog een kort bezoek hebben gebracht aan zijn dierbare vrienden in Sanxenxo.

Hoewel Juan Carlos bereikbaar is voor de Spaanse Justitie en de belastingdienst, is er zowel in Spanje als in Zwitserland nog geen officieel onderzoek naar hem ingesteld. In beide landen is de belastingdienst wel bezig met een onderzoek naar de handel en wandel van de vader van de huidige Spaansek koning. 

Dit vind je misschien ook leuk