Chaos bij politie over onduidelijke handhavingsrichtlijnen van regio Madrid

door admin
Chaos bij politie over onduidelijke handhavingsrichtlijnen van regio Madrid

Met betrekking tot de strengere maatregelen en beperkingen is de politie de eerste twee dagen terughoudend geweest in het handhaven ervan. Vanaf dinsdag heeft de politie de opdracht strenger op te treden bij overtredingen. Maar vanwege gebrek aan coördinatie tussen de Spaanse regeringsdelegatie, het regiobestuur van Madrid en de lokale veiligheidsdiensten is dit nog niet mogelijk.

Spaanse regering geeft nog geen goedkeuring

De Spaanse nieuwssite Telecinco schreef op woensdag dat het Ministerie van Justitie nog geen toestemming heeft gegeven om te mogen bekeuren. Boetes mogen pas worden uitgedeeld als de Tribunal Superior de Justicia van Madrid (TSJM) het bevel hiervoor vanuit het Ministerie van Volksgezondheid bevestigt. Desalniettemin blijven agenten wel controleren en bewoners vragen om een bewijs om buiten de afgesloten zone te reizen.

Onduidelijke richtlijnen bij handhaven in Madrid

Agenten van de Policía Nacional, de Guardia Civil en lokale politiediensten van Madrid zijn volgens de Spaanse nieuwssite Voz Populí verbaasd over de onduidelijke richtlijnen waar op dit moment sprake van is. De veiligheidsdiensten betreuren het dat het onvoldoende duidelijk is wat ze moeten doen in toch al ‘complexe omstandigheden’. De politieke spanning tussen de regeringsdelegatie en de autonome gemeenschap van Madrid zorgt voor onvoldoende coördinatie en duidelijkheid naar politiekorpsen.

Maatregelen voor meer zones in Madrid

De aangekondigde maatregelen van Isabel Díaz Ayuso hebben vooralsnog betrekking op 37 gebieden in de gemeenschap van Madrid. De mobiliteit is beperkt tot werk, school en doktersbezoek, er is een maximum gesteld aan de capaciteit en het aantal mensen dat mag samenkomen en winkels en horecazaken gaan eerder dicht. Vanochtend schreef Voz Populí ook dat de strengere maatregelen vanaf aanstaande vrijdag waarschijnlijk voor meer gebieden in de regio Madrid zullen gelden.

Dit vind je misschien ook leuk