Afgeblazen artsenstaking Madrid toch van start

door admin
Afgeblazen artsenstaking Madrid toch van start

Gisteren liet de vakbond van hulpdienstenorganisatie SUMMA 112 weten de staking af te blazen omdat er een akkoord was bereikt met het regioministerie onder leiding van Isabel Díaz Ayuso. SUMMA 112 staat voor Servicio de Urgencias Médicas de Madrid.

Artsen in Madrid vragen al langere tijd om verbetering van de precaire situatie van hun beroep en na lange en intensieve onderhandelingen met het regiobestuur leek het er gisteren op dat er maatregelen genomen zouden worden op organisatorisch vlak als ook verbeteringen in salaris en minder bureaucratie.

Akkoord tussen regiobestuur Madrid en artsenvakbond blijkt toch onvoldoende

Het akkoord dat werd bereikt met het regioministerie is dat artsen per direct hun niet-klinische activiteiten mogen schrappen. Voornamelijk de bureaucratie vormde een probleem omdat artsen vaak meer tijd kwijt waren aan procedures en het vastleggen van informatie dan aan patiëntenzorg. Dit zorgt er ook voor dat het niet aantrekkelijk is voor nieuwe artsen om in Madrid te komen werken.

Staking Madrid gaat door tot een acceptabel akkoord is bereikt

Ondanks eerdere succesverhalen maakte AMYTS gisteravond via Twitter bekend dat de staking van de artsen uit de eerstelijnszorg in Madrid toch doorgaat. De staking is vanochtend om 8.30 uur begonnen. AMYTS laat weten dat er uiteindelijk door het regioministerie geen concessies zijn gedaan over belangrijke punten zoals het garanderen van voldoende personeel, het regelmatig uitvoeren van PCR-tests en 15 vakantiedagen per jaar.

De komende dagen zullen de onderhandelingen worden voortgezet. AMYTS betreurt het dat het ministerie van Ayuso er niet alles aan gedaan heeft om een staking te voorkomen.

Dit vind je misschien ook leuk