Andalusië biedt besmette toeristen ziektekostenverzekering

door admin
Andalusië biedt besmette toeristen ziektekostenverzekering

Die verzekering zou alle kosten moeten dekken die ontstaan uit een mogelijke besmetting tijdens het verblijf in Andalusië of kosten die op een andere wijze aan Covid-19 te relateren zijn. De verzekering zou ook alle nodige behandelingen dekken, een mogelijke ziekenhuisopname en een eventuele repatriëring naar het land van herkomst van de patiënt. Mochten toeristen verplicht worden in quarantaine te gaan nadat ze in contact zijn geweest met een met Covid-19 besmet persoon dan zou via de verzekering ook accommodatie en kosten van levensonderhoud worden vergoed. 

De deelregering van de Zuid-Spaanse regio doet er alles aan om toeristen te trekken en Andalusië als veilige bestemming te promoten. In dit verband stelde de autoriteiten eerder al een toeristencheque beschikbaar aan Andalusiërs die vanaf 1 oktober minimaal 3 nachten in hun eigen regio verblijven. Met die cheque wordt een verblijf circa 25 procent goedkoper tot een maximale korting van 300 euro. 

De nieuwste maatregel werd donderdag tijdens een interview op Canal Sur bekendgemaakt door de regionale minister Juan Marín van Volksgezondheid. Het bieden van een ziektekosten- en aansprakelijkheidsverzekering heeft als doel toeristen meer veiligheid en zekerheid te bieden tijdens hun verblijf in Andalusië. Marín benadrukte in het programma nog dat Andalusië aan toeristen betere gezondheidsdiensten kan bieden dan andere Spaanse regio’s. Vooral aan de Costa del Sol zijn veel privé-ziekenhuizen met medische diensten die deels gericht zijn op buitenlandse patiënten.

Hoe en waar reizigers zo een verzekering kunnen afsluiten is nog niet bekend. De details zullen de komende maanden worden uitgewerkt. 

Ook het bestuur van de Canarische eilanden biedt sinds augustus een ziektekosten- en reisverzekering aan nationale en internationale toeristen. Deze polis dekt eveneens alle kosten die het gevolg zijn van een besmetting of ander aan Covid-19 gerelateerd incident. 

Lees ook: Spanje overweegt uitgifte toeristencheques

Dit vind je misschien ook leuk