Catalonië overweegt sluiting van horeca wegens opleving pandemie

door admin
Catalonië overweegt sluiting van horeca wegens opleving pandemie

Een van die maatregelen is de sluiting van bars en restaurants in de regio tot het einde van de maand. Een maatregel die elders in Europa ook wordt genomen en die in Nederland valt onder de noemer ‘gedeeltelijke lockdown’. Dat de maatregelen in Catalonië met name de horeca treffen ligt niet aan het feit dat daar de veiligheidsregels niet goed werden opgevolgd maar vooral aan het feit dat horecagelegenheden de belangrijkste ruimte bieden voor sociale contacten en dat juist nu de sociale contacten tot een minimum moeten worden beperkt.

Op woensdag staat volgens de krant La Vanguardia nog een vergadering gepland met afgevaardigden van de deelregering en vertegenwoordigers uit de horecasector. Bronnen bij Gremi de Restauració zeggen echter nog van niets te weten. 

Op dinsdag werd al duidelijk dat alle sportcompetities gedurende 15 dagen worden stilgelegd en dat universiteiten hun colleges en lessen online moeten gaan geven tot eind oktober. 

Dinsdag meldde Catalonië 1.280 nieuwe positieve gevallen en 14 overledenen als gevolg van het coronavirus in de laatste 24 uur. 

Dit vind je misschien ook leuk