Ook perimetrale lockdown voor Burgos

door admin
Ook perimetrale lockdown voor Burgos

Deze maatregelen zijn al van kracht in de drie andere provinciehoofdsteden van Castilla y León, namelijk León, Palencia en Salamanca. Voor de horeca in Burgos betekent dat dat vanaf 22 uur ’s avonds geen eten en drinken meer geserveerd mag worden en dat de zaken om 23 uur gesloten moeten zijn. 

De burgemeester van Burgos heeft besloten tot de nieuwe maatregelen na overleg met de regionale regering en nadat de virusincidentie er ruim de 500 gevallen per 100.000 inwoners is overschreden. Al is er nog capaciteit op de IC’s in de stad, een probleem is het gebrek aan terzake kundig personeel. 

Meeste besmettingen in sociale kring

Volgens de burgemeester komt de situatie in de stad op dit moment overeen met die in maart en april en vinden de meeste besmettingen hun oorsprong in sociale kring, binnen families en vriendengroepen. Daarom wees hij er opnieuw dat mensen hun verantwoordelijkheid moeten nemen. 

Ook lockdown voor Aranda del Duero

Maandagochtend werd ook bekend dat de 32.000 inwoners van Aranda de Duero opnieuw in perimetrale lockdown gaan gedurende 14 dagen als gevolg van de hoge virusincidentie. Deze stad was al eerder tijdens de tweede golf afgesloten vanwege de slechte gezondheidssituatie. De laatste lockdown werd op 21 augustus opgeheven. De maatregelen voor Aranda del Duero worden op dit moment op geldigheid bekeken door Justitie.

Dit vind je misschien ook leuk