Duizenden ansjovissen aangespoeld langs Cantabrische kust

door admin
Duizenden ansjovissen aangespoeld langs Cantabrische kust

De lokale bevolking heeft nog nooit zoiets meegemaakt en het is nog onbekend waarom de vissen zijn aangespoeld (zie ook de video op deze pagina). Hoewel er volgens de krant 20Minutos geruchten de ronde doen dat een dolfijn de vissen zou hebben opgejaagd, is het waarschijnlijker dat de vissen op zoek waren naar eten. Tijdens hun zoektocht zijn ze de monding van de baai binnengezwommen en met het veranderende tij zijn de dieren vast komen te zitten in het laag staande water.

De nog rondzwemmende vissen in het ondiepe water waren makkelijk te vangen en veel bewoners maakten van de gelegenheid gebruik en vulden emmers om in de avond te kunnen genieten van een heerlijk vers feestmaal. 

Het verschil tussen la anchoa, el boquerón en el bocarte

Niet alle ansjovis is hetzelfde. Er zijn wel 139 verschillende soorten. Maar wat is nu het verschil tussen la anchoa, el boquerón en el bocarte die regelmatig op Spaanse menukaarten prijken? In principe gaat het om hetzelfde soort visje, maar de benaming is afhankelijk van de bereidingswijze van de vis.

Men spreekt van anchoa als het gaat om in olie geconserveerde vis. Meestal heeft de vis een karakteristieke bruine kleur. De term boquerón wordt gebruikt voor ansjovis bereid in vinaigrette. De visjes hebben dan een witachtige kleur. Bocarte is de benaming voor verse ansjovis.

Dit vind je misschien ook leuk