Voor 2 euro eigenaar worden van luxe villa op Tenerife?

door admin
Voor 2 euro eigenaar worden van luxe villa op Tenerife?

Hoe? Via een loting. Het verloten van woningen is nog niet erg bekend in Spanje, maar in andere landen al aardig populair. De Britse familie Ironside heeft zeven jaar naar volle tevredenheid gewoond in hun luxe villa op Tenerife. Toch hebben ze besloten terug te keren naar hun thuisland. In plaats van hun woning via makelaars te koop aan te bieden verloten ze deze nu.

De villa ligt vlakbij Playa Fañabé en de waarde ervan wordt geschat op 423.000 euro, volgens nieuwssite El Diario de Ibiza op woensdag.

Brits echtpaar verlaat Tenerife voor studie kinderen

Het Engelse medium Chronicle Live interviewde het echtpaar en kwam te weten dat het heerlijke warme klimaat op Tenerife hen zeven jaar geleden naar het Spaanse eiland trok. Hoewel hun kinderen een geweldige tijd hebben gehad op het Spaanse eiland willen zij graag studeren aan een Britse universiteit. Daarom heeft het gezin besloten terug te keren naar het Verenigd Koninkrijk. 

De villa

De woning aan de Costa Adeja beschikt over een grote tuin, een jacuzzi en verschillende terrassen waar genoten kan worden van het lekkere weer. Het huis heeft een oppervlakte van ruim 467 vierkante meter en de tuin telt iets meer dan 191 vierkante meter. Het huis wordt volledig gemeubileerd overgedragen. Een vriend van het gezin bracht hen op het idee om het huis te verloten.

De verkoop van de loten voor het prachtige huis is op 16 november van start gegaan en duurt tot 16 maart aanstaande. ER zijn 230.000 loten beschikbaar en de loting geschiedt via het Engelse bedrijf Prize Villas. 

Verloten van woning redelijk onbekend in Spanje

Het verloten van huizen is geen nieuw concept en wordt al vaker gedaan in landen als Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Sinds 8 jaar staat de wet het verloten van woningen toe in Spanje hoewel volgens de Spaanse krant La Vanguardia niet erg vaak wordt gedaan.

Dit vind je misschien ook leuk