Luister naar Nederlandstalige radiozender Costa Blanca Radio

door admin
Luister naar Nederlandstalige radiozender Costa Blanca Radio

Costa Blanca Radio is te ontvangen in de Marina Alta via 97.6 FM, in de Marina Baja kan dat via 101.5 FM en uiteraard ook wereldwijd online te beluisteren. Initiatiefnemers van Costa Blanca Radio zijn Erik de Zwart en Rick van Velthuysen, grote namen in de Nederlandse muziek business.

Rick van Velthuysen is verantwoordelijk voor de muziekkeuze. Zijn muziekkeuze slaat aan. Niet alleen de Nederlandstaligen stemmen op Costa Blanca Radio af, maar ook Spanjaarden, Duitsers en Engelsen in de regio. Dat valt af te leiden uit de vele berichten die Costa Blanca Radio dagelijks ontvangt.

Costa Blanca Radio is al jaren actief aan de Costa Blanca. Voorheen als non-stop station, maar door het toegenomen aanbod van muziekdiensten als Spotify, Apple Music etc, is de radiozender de positie als non-stop zender gaan heroverwegen. De conclusie is dat je als zender toegevoegde waarde moet bieden aan je luisteraars om relevant te blijven. Waar nonstop radio jarenlang een prima commercieel model was, is dat inmiddels door alle ontwikkelingen achterhaald. Want, waarom zou een luisteraar naar een nonstop zender met reclame luisteren, als ze diezelfde muziek ook reclamevrij kunnen beluisteren?

Ochtendshow in het Nederlands met nieuws

Door sterke interactie met de luisteraars en op basis van verschillende marketingonderzoeken, werd een manier gevonden om toegevoegde waarde voor zowel luisteraars als adverteerders te kunnen bieden. De Costa Blanca kende nog geen enkele Nederlandstalige regiozender. Costa Blanca Radio zendt daarom als enige regionale radiozender op FM een gepresenteerde ochtendshow in het Nederlands uit, en is gestart met landelijk en internationaal nieuws. Daarnaast is ook het weerbericht voor de Costa Blanca te beluisteren. Online en via sociale media worden de luisteraars op de hoogte gehouden van het nieuws uit de regio. On-air blijft de nadruk liggen op muziek. 

Door zijn unieke positie in de markt, is Costa Blanca Radio ook interessant voor adverteerders. Veel adverteerders hebben, sinds de omvorming van het station, de weg naar de zender weten te vinden.

Costa Blanca Radio is online breed vertegenwoordigd, via Instagram, Twitter, Facebook, Soundcloud en een eigen videokanaal op YouTube.

Meer informatie, zoals de programmering, alle links naar de sociale mediakanalen en informatie over adverteren is te vinden op www.CostaBlancaRadio.nl

Dit vind je misschien ook leuk