Illegaal netwerk rond immigranten ontmanteld in Zuid-Spanje

door admin
Illegaal netwerk rond immigranten ontmanteld in Zuid-Spanje

De prijs die de slachtoffers hiervoor betaalden, lag tussen de 2.000 en 4.500 euro. Bedragen die de immigranten niet zomaar op konden hoesten en die ze, volgens de politie, via het thuisfront of van hun toch al schaarse inkomsten bij elkaar schraapten.

Aangehouden persoon bleek slachtoffer te zijn

De zaak kwam aan het licht toen een immigrant een verblijfsvergunning wilde aanvragen met een valse arbeidsovereenkomst en een aantal andere vervalste documenten waarmee hij zijn verblijf in Spanje sinds 2017 probeerde aan te tonen. In eerste instantie werd deze persoon aangehouden voor valsheid in geschrifte. Na verder onderzoek bleek hij echter slachtoffer te zijn van een perfect gestructureerde organisatie die uit minstens vijf personen bestond, waaronder drie advocaten.

Het netwerk maakte gebruik van de kwetsbaarheid van de mensen zonder verblijfsvergunning, die veelal in kleine bootjes naar Spanje waren gekomen en aan moesten tonen dat zij minimaal drie jaar in Spanje woonden om voor een tijdelijke verblijfsvergunning wegens uitzonderlijke omstandigheden in aanmerking te komen.

Uiteindelijk zijn er zeven personen opgepakt, waarvan drie zonder officiële verblijfsvergunning. De politie sluit nieuwe aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Dit vind je misschien ook leuk