Spaanse dierenartsen willen alle katten en honden tegen covid-19 vaccineren

door admin
Spaanse dierenartsen willen alle katten en honden tegen covid-19 vaccineren

Dat wil zeggen, zodra er een covid-vaccin voor dieren beschikbaar en goedgekeurd is. Volgens de OCV zijn er al verschillende onderzoeken gaande in centra die verbonden zijn aan de Complutense Universiteit van Madrid. Dit onderzoek richt zich in eerste instantie op een vaccin voor katten, die in zeldzame gevallen ernstige longaandoeningen ontwikkelen na een infectie met het coronavirus.

De verwachtingen rond het dierenvaccin zijn positief omdat er vooralsnog geen grote complicaties in het onderzoek worden voorzien. De werkgroep dringt er bij de wetenschappelijke community op aan om meer aandacht te schenken aan de overdraagbaarheid van covid-19 van dier op dier. 

Nadat een sectie op twee dood aangetroffen wilde nertsen in eerste instantie een besmetting met het coronavirus uitwees, werd besmet rioolwater als eerste oorzaak aangewezen. Besmetting van dier op dier zou niet de meest voor de hand liggende oorzaak zijn. Na verder analytisch onderzoek op de doden dieren, bleek dat zij toch niet besmet waren met het coronavirus. 

De covid-werkgroep bestaat uit hoogleraren in de veterinaire microbiologie, veterinaire geneeskunde en de algemeen directeur van Gezonde Landbouwproductie, een organisatie die onder het ministerie valt van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening. 

Dit vind je misschien ook leuk