Spanjaarden vieren eerste weekend zonder staat van alarm

door admin
Spanjaarden vieren eerste weekend zonder staat van alarm

Bijna alle perimetrale afsluitingen in Spanje zijn opgeheven, de meeste ouderen en kwetsbaren in Spanje zijn gevaccineerd en dat geeft reden voor Spanjaarden om hun familie, vrienden en andere geliefden na ruim een half jaar weer te bezoeken. Een psycholoog vertelt aan de Spaanse krant 20minutos.es dat het afgelopen half jaar zwaar was voor de van nature zeer sociale Spanjaarden en dat er daarom behoorlijk wat reisbewegingen worden verwacht voor het weekend.

Binnenlands toerisme Spanje weer op gang

Vooral plaatsen aan de kust van Spanje, waaronder dorpen en steden in Valencia, melden dat er donderdag al heel wat Spanjaarden zijn aangekomen om daar het weekend door te brengen. Vooral mensen uit grote steden zoals Madrid grijpen dit eerste volledige weekend zonder staat van alarm aan om er even tussenuit te gaan.

Niet alleen het sociale aspect hebben Spanjaarden gemist, ook betekent het eerste weekend zonder beperkingen dat Spanjaarden ook weer naar hun vakantiehuis buiten hun eigen regio mogen reizen. Naast het feit dat Spanjaarden weer even kunnen genieten van een andere omgeving, is er in veel gevallen ook werk aan de winkel. Veel vakantiehuisjes staan al maanden leeg en er is geen onderhoud gepleegd omdat de eigenaren niet buiten hun regio of gemeente mochten reizen.

Extra politie in Spaanse regio’s om drukte te vermijden

Ondanks het feit dat de staat van alarm niet meer geldt, hebben de meeste autonome regio’s nog wel maatregelen genomen zoals een avondklok of capaciteitsbeperkingen op het terras of in winkels om nieuwe coronabesmettingen te voorkomen. De Spaanse nieuwssite La Sexta meldde vrijdagochtend dat veel autonome regio’s extra politiediensten hebben ingeschakeld om massale feesten zoals afgelopen weekend in de nacht van zaterdag op zondag te voorkomen.

Dit vind je misschien ook leuk